Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 13. 08:12, szerda | Helyi

Széchenyi téri bódékról – nyílt levél György Róbertnek

Széchenyi téri bódékról – nyílt levél György Róbertnek

Nyílt levél György Róbertnek, a Fidesz Esztergomi Szervezete és a Szövetség Esztergomért Elnökének!

Tisztelt György Róbert Úr!

Levelemet hivatalos formában írom, s bár több éve ismerjük egymást, azonban az utóbbi hónapok történései miatt a baráti, tegeződő hangvételtől eltekintenék.


Megválasztásakor gratuláltam, és örömmel vettem tudomásul, hogy Esztergomban a Fidesz helyi szervezete más hangnemet kíván megütni a városi politikában. S bár személyesen nem sikerült még hosszabban egyeztetnünk, azonban szóban közöltem Önnel az október 23-i ünnepség után, hogy a személyemet illetően olyan állításokat ne tegyen, aminek valóság tartalmáról nem győződött meg, vagy kijelentése alkalmas személyem lejáratására. A Magyar Nemzetben megjelent cikkel kapcsolatban tettem már kifogást, és akkor úgy hittem, hogy Ön szavahihető, s amint megígérte, a lejárató kampányban nem fog részt venni. A Szövetség megalakulásával új hangot, a keresztény etika betartását reméltem, s bár tagjaik közé nem kívántak beengedni, de úgy tűnt, hogy a békés együttműködés irányába fordulhatunk.

A 2013. november 10-én megjelent írása azonban minden reményemet szertefoszlatta. Sajnálattal kell megállapítanom, hogy Meggyes Tamás szelleme újraéledt Önben. Azon állítása, miszerint a magánérdeket előbbre helyezem, mint a város érdekét nem fedi a valóságot, ezért kérem, hogy ezt a kijelentését nyilvánosság előtt bizonyítsa be, vagy kérjen elnézést! Abban igaza van, hogy „Esztergom többet érdemel”, és elege volt az itt élőknek az ellenfelet lejárató hazugság kampányból.

Kérem, hogy tettekkel és ne ígéretekkel bizonyítsák, hogy Esztergom érdekében képesek kirekesztés nélkül összefogni. Politikai ambícióit pedig ne a másik fél lejáratásával, hanem érdemi munkával mutassa meg. Várjuk önkéntes munkában való részvételét!

A konkrét témával kapcsolatban pedig kérem, hogy olvassa el a mellékletben csatolt levelet, amelyben éppen az ellenkezőjét fejtem ki az adventi vásárral kapcsolatban, mint amit állít. Emlékeztetőül mellékelem a tavalyi PETB határozatot, amikor ugyanez a cég kérte, és megkapta a lehetőséget az Adventi vásárra, csak éppen nem élt vele.

Egyúttal kérem, hogy a Karácsony és az Advent szent időszakát egy keresztényi értékrendet valló szövetség elnökeként ne mocskolja be, s ha magyarázatot kér, mint állampolgár, akkor a december 12-i közmeghallgatáson felteheti nyilvánosan kérdéseit. Egyben kívánok szép ünnepi készülődést Önnek és családjának!


Üdvözlettel:
Tétényi Éva polgármester


Esztergom, 2013. november 12.


1. számú melléklet


Kivonat a Moriani cég ügyvezető igazgatójának küldött levélből:


„Örömmel értesültem levelükből, hogy az adventi időszakban szeretnének vásárt rendezni Esztergomban annak érdekében, hogy a város az Adventi időszakban színvonalasan készülhessen a Karácsonyra. Szándékukat a város nevében is köszönöm, és elfogadom megtisztelő felkérésüket az adventi vásár nyitórendezvényére.

A térrel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom. A Széchenyi tér ugyan még mindig nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel, azonban a terület hasznosításával kapcsolatos engedélyek kiadására, - a Képviselő-testület döntésének értelmében -, a Strigonium Zrt. mindenkori vezérigazgatója jogosult. A tér időszakos használatára vonatkozó kérelmüket hivatalból továbbítjuk Vezérigazgató Asszony felé, de javaslom, hogy a Moriani Consulting ezt közvetlenül is tegye meg.

A főtéren jelenleg 2 darab dupla, és egy darab szimpla faházat tudunk ilyen célra felajánlani, illetve a térre beépített ponyvatetős sátor is használható. Az ingyenes bérléssel kapcsolatban ezúton tájékoztatom, hogy arról csak és kizárólag az Önkormányzat képviselő-testülete dönthet, ezért ha kérelmüket így is fenntartják, akkor ezt mihamarabb jelezzék, hogy az előterjesztést a szakiroda 2013. november 21-i képviselő-testületi ülésre elő tudja készíteni.

Kérem, hogy a tervezett programokkal kapcsolatban bővebb tájékoztatást szíveskedjen nyújtani, hogy az ünnepi időszak rendezvényeinek összehangolásában segítségükre lehessünk. ”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.