Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 15. 10:54, péntek | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Szélmalom harcot vívnak a tűzoltók a megyében

Szélmalom harcot vívnak a tűzoltók a megyében

A tegnap délelőtt megérkezett hideg és nagy mennyiségű hó folyamatos munkát ad a megye tűzoltóinak.

Csütörtök reggel óta megközelítőleg 100 káresetet számoltak fel egységeink és a mentés jelenleg is zajlik. A megyében mozgósítható összes tűzoltó egység, szám szerint 26 kint van az utakon, autópályán és igyekszik segíteni mindenkinek. A szolgálatban lévő 72 tűzoltó kitartással megy káresetről káresetre, melynek eredményeképpen már közel 1500 embert sikerült kiszabadítani a hó fogságából – nyilatkozta Stolczenberger Klára, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Azok, akik nem tudnak hazamenni, mert otthonuk túl messze van, vagy elzárja a hó, a kritikus területek településein megnyíltak a melegedő helyek és a hajnali órákig összesen 1400 ember húzta meg magát a sportcsarnokokban, faluházakban, iskolákban.

Az időjárás előrejelzés továbbra sem jelez enyhülést, ezért nyomatékosan kérjük a lakosságot, hogy maradjanak otthon a fűtött lakásban. Az autópályán jelenleg is folyik a szalagkorlát átvágása és a gépjárművek mentése. Azokért a lakosokért, akik nem tudnak tovább közlekedni, melegedő buszok érkeztek, ezek jelenleg is szedik össze az embereket. A tűzoltó egységek mellett a Megyei Védelmi Bizottság Általános Munkacsoportja és a Helyi Védelmi Bizottságok is folyamatosan dolgoznak a melegedő helyeken tartózkodók ellátása és az utak minél gyorsabb letisztítása érdekében” – tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.