Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 30. 04:48, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szent Flórián Érdemjellel tüntették ki az esztergomi tűzoltót

Szent Flórián Érdemjellel tüntették ki az esztergomi tűzoltót

Ma Magyarországon a polgárok bíznak és bízhatnak a rendőrökben és a tűzoltókban – mondta a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából tartott ünnepségen a minap Budapesten.

Papp Károly altábornagy emlékeztetett arra, hogy április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja. Ezeket a jeles napokat a két szervezet évtizedek óta ünnepli, az idén kilencedik alkalommal közösen – közölte a katasztrófavédelem.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, Szent Flórián-érdemjeleket, valamint A közszolgálatáért érdemjelet adott át. Összesen több mint félszáz rendőr, illetve tűzoltó részesült valamilyen elismerésben.

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából–a BM Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának javaslatára –Szent Flórián Érdemjelet adományozott Bartos Tamás címzetes főtörzsőrmesternek, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Pintér Sándor kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából Az év tűzoltója miniszteri díjat adományozta, egyben jutalomban részesítette Kató József főtörzsőrmestert, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságbeosztott tűzoltóját.

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül ezredessé léptette elő Kelkó Balázs alezredest, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT