Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Április 30. 04:48, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szent Flórián Érdemjellel tüntették ki az esztergomi tűzoltót

Szent Flórián Érdemjellel tüntették ki az esztergomi tűzoltót

Ma Magyarországon a polgárok bíznak és bízhatnak a rendőrökben és a tűzoltókban – mondta a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából tartott ünnepségen a minap Budapesten.

Papp Károly altábornagy emlékeztetett arra, hogy április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja. Ezeket a jeles napokat a két szervezet évtizedek óta ünnepli, az idén kilencedik alkalommal közösen – közölte a katasztrófavédelem.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, Szent Flórián-érdemjeleket, valamint A közszolgálatáért érdemjelet adott át. Összesen több mint félszáz rendőr, illetve tűzoltó részesült valamilyen elismerésben.

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából–a BM Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának javaslatára –Szent Flórián Érdemjelet adományozott Bartos Tamás címzetes főtörzsőrmesternek, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Pintér Sándor kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából Az év tűzoltója miniszteri díjat adományozta, egyben jutalomban részesítette Kató József főtörzsőrmestert, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságbeosztott tűzoltóját.

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül ezredessé léptette elő Kelkó Balázs alezredest, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 17:18, kedd | Helyi

Elnyelte a 200-ast az autómosó Dorogon, rongálásába kezdett a férfi

A 32 éves férfi nem viselte túl jól, hogy az önkiszolgáló autómosó elnyelte a pénzérméjét. Ellene rongálás miatt indítottak büntetőeljárást.

2022. Május 17. 17:16, kedd | Helyi

„Tenyérvonalak – Faludy György XX. százada” // Irodalmi kávézó

Kamaraszínházi előadás a Szentgyörgymezői Olvasókörben: az Irodalmi kávézó következő alkalmán Faludy György életét és művészetét felelevenítő előadást láthatnak a nézők.

2022. Május 17. 17:14, kedd | Helyi

Baba-mama klub - Fókuszban: A hozzátáplálás

A soron következő baba-mama klubban a hozzátáplálásról lesz szó.