Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Július 09. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szent István Kút Esztergom belvárosában – Újabb felajánlással!

Szent István Kút Esztergom belvárosában – Újabb felajánlással!

Szent István Kút Esztergom belvárosában ingyenes élővízzel! – ezzel a címmel tett javaslatot Esztergom vezetésének Fonyódi György, aki kezdeményezése megvalósításához félmillió forintot ajánlott fel.

Nyílt levél Mindannyiunkhoz | Második levél
Felajánlással induló kezdeményezés: Szent István Kút Esztergom belvárosában ingyenes gyógyhatású élővízzel

Kedves Mindannyiunk!

"Ne azt kérdezd, hogy mit tett érted az ország, hanem azt, hogy te mit tettél az országért." – Tetszik nekem ez a mondat. Kár, hogy nem én találtam ki. Eredeti, fennkölt, gyönyörű, a jónak sugallata! Jó fej volt ez a John Fitzgerald Kennedy.
2019-ben ez a mondat inspirál újra, a 2016-ban tett javaslatomra, amely Esztergom turizmusának fejlesztése és az ingyenes, gyógyhatású élővízes ivókút megvalósítására irányul.

● Ez az élővíz gyógyító hatással bír, mint ahogy a tiszta erdei jó levegő is. Hiszek abban, hogy érdemes a jó ügyekért tenni valamit. Ez természetesen egy jó ügy, mert az egészségünkről van szó!

● Lakossági közjót szolgáló kellemes turisztikai színfolt is lenne egyben a belvárosi zöld parkterület, padokkal és pihenőkkel, forrással és ivókúttal.

● Ingyenes élővízünk fogyasztása mindenkinek hasznosabb, kedvezőbb lenne, mint a költséges műanyag palackozott döglött víz.

Itt az idő, most vagy később!

Ez a kérdés, válasszatok!

Kezdeményezem az ügy kivitelezését és felajánlok félmillió forintot a mindannyiunk javát szolgáló gyógyvizes ivókútnak a kialakítására. Esztergom város vezetésétől a beleegyezést, együttműködést és az engedélyeket szeretném megkapni, mert minden vágyam most az, hogy az esztergomi emberekkel minél előbb együtt örüljünk ennek az ingyenes gyógyító hatású forrásvíznek!

Esztergom, 2019. július 5

Fonyódi György

Az eredeti levél ITT olvasható!

Képen: Csabacsüdön a Czárán-kút Szent István kút, Eger - forrás:georgegri.fw.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 09:40, szombat | Helyi

Fotópályázat indult a Duna-Gerecse térségben

Térségi fotópályázatot hirdetett a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Idén is nagyot szól majd a Kalifa-tanya bulija

Idén is megrendezi a Tűzkerék zenekar hagyományos nyári fesztiválját a Kalifa-tanyán Búbánatvölgyben. Augusztus 10-én a Kalifa bulin többek is fellépnek.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Ütős utolsó nappal folytatódik a Sportalshow!

Újabb ütős koncertekkel várja a közönséget az 5. Sportalshow a sportcsarnok mellett szombaton is. Ezúttal is jót zúzhat a közönség!

2019. Július 19. 21:59, péntek | Helyi

Fennakadt egy uszály a Dunán - FOTÓK

"Bugac alatt fennakadt uszályka…" - írta olvasónk.