Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2019. Augusztus 29. 07:01, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szenzációs programok és sztárhumorista a Történelmi Képregényfesztiválon

Szenzációs programok és sztárhumorista a Történelmi Képregényfesztiválon

Nyereményjáték, 3d-s vármakett nyomtatás, képregényrajzolás, humor és a Királyok és keresztek című, Nyugat-Európában is megjelent magyar történelmi képregény 2 kötete - egyebek közt ezek várják a közönség a várban.

Esztergomban szeptember 7-én 11 órától ismét Történelmi Képregényfesztivál lesz, melyen lengyel, cseh és szlovák képregényrajzolók, a legismertebb magyar történelmi regényírók (Bán Mór, Bíró Szabolcs) mutatkoznak be az első, külföldön is megjelent magyar történelmi képregény, a Királyok és keresztek készítői mellett.

Életre rajzolt múlt
A különleges rendezvényen gazdag kínálat várja a látogatókat a Vármúzeum Lovagteremben, ahol illusztris környezetben találkozik a történelem, a regényírás és a képregényrajzolás. A legismertebb történelmi regényírókkal való személyes találkozás mellett lesznek képregénykészítési bemutatók, dedikálások, beszélgetések a művészekkel, közös rajzolás és izgalmas történelmi filmek vetítése.

Itt kerül sor a Királyok és keresztek, a Nyugat-Európában is megjelent magyar történelmi képregény 2. kötetének bemutatójára is.

Az érdeklődők megismerkedhetnek az év szenzációival is: lesz Augmented reality alkalmazás bemutató, 3d-s vármakett-nyomtatás, történelmi filmek vetítése, és nyereményjátékok - kvíz is, délután pedig „Mulatságos történelem, avagy amit eddig nem is sejtettél a múltunkról” címmel Aranyosi Péter humorista, standupos faggatja az ország leghíresebb történelmi regény íróit, Bán Mórt (Hunyadi-sorozat), Bíró Szabolcsot (Anjouk) és Urbánszki Lászlót.

A rendezvény ingyenes, egyedül a 11:15-kor kezdődő tárlatvezetésre kell kedvezményes jegyet váltani.

RÉSZLETES PROGRAM ITT!

VIDEÓK:
A képre kattintva elérhető az M1 adása!

A Hír TV Paletta című műsorában is

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco