Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 05. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: orientpress

Szeptember végéig lehet jelentkezni a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címre

Szeptember végéig lehet jelentkezni a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által hetedszerre meghirdetett Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatok beküldési határideje szeptember végén lejár. A közlekedésért felelős tárca a munkáltatók, önkormányzatok példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címekkel. A nyertesek egy évig használhatják majd a „Kerékpárosbarát Munkahely 2013” vagy „Kerékpárosbarát Település 2013” elnevezést és emblémát.

A felmérések szerint Magyarországon évről-évre gyarapodik a rendszeresen kerékpározók tábora. A kormányzat bátorítja a kerékpárral közlekedő munkavállalók, ügyfelek kiszolgálására alkalmas munkahelyek, intézmények kialakítását.

A munkáltatók és önkormányzatok számára idén az eddiginél kevesebb feladatot jelent a pályázati részvétel. Az eljárás egyszerűsítésének köszönhetően az adatlapot internetes felületen is ki lehet tölteni. A korábbi években indulóknak a már megküldött dokumentumokat nem kell ismételten beadniuk. A regisztrációnál kapott kóddal az előzőleg közölt adatok könnyen csatolhatók az új jelentkezésekhez.

A pályázati dokumentumok a kormányzati portálon keresztül érhetők el, ugyanitt található meg az elektronikus beküldéshez szükséges adatlap. A Kerékpárosbarát pályázatok eredményhirdetése az év végén várható a négy vállalati és három települési kategóriában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: