Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szeptembertől indul az új rendszer az autópályákon

Szeptembertől indul az új rendszer az autópályákon

Január elsejétől biztonsági folyosót vezettek be az ausztriai autópályákon, ami a mentők, tűzoltók, rendőrök akadálytalan haladását teszi lehetővé. A rendszer bevált. Az ottani szakemberek szerint azzal, hogy szeptember elsejétől Magyarországon is alkalmazzák a biztonsági folyosót a sztrádákon, biztonságossabbá teszi a két ország közötti forgalmat is – hangzott el a köztévében.

Az osztrák autópályákon január elseje óta dugó esetén a legbelső sávból a bal szélre, a többi sávból pedig jobbra kell lehúzódni, hogy a mentő-, rendőr- vagy tűzoltókocsik előre tudjanak menni.

Szeptember elsejétől a magyar autópályákon is bevezetik a rendszert. A mentésirányító azt tanácsolja a magyar autósoknak, határozottan viselkedjenek. Amennyire lehet a sávok szélére kell húzódni, és nagyon fontos a követési távolság is, mert ha szorosan egymás mögött állunk, nem fogunk tudni a másiktól oldalra húzódni - mondja Garry Foitik, az Osztrák Vöröskereszt mentőparancsnoka.

Az osztrák szakemberek örülnek annak, hogy Magyarország is bevezeti a biztonsági folyosót; abban bíznak, hogy így a két ország közötti autóforgalom is biztonságosabb lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk