Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 14. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szépül és zöldül Esztergom, új padok városszerte

Szépül és zöldül Esztergom, új padok városszerte

Több közterülete is megszépült az elmúlt napokban Esztergomnak. A munkálatok pedig folytatódnak.

Fotó: Szántó Ferenc

A Hősök terei és a Tesco körforgalomnál, a Mindszenty, a Béke, valamint a Bazilika előtti téren, illetve a Balassa iskolánál, a Múzeum cukrászdánál, Szentgyörgymezőn és a kertvárosi Tópart utcai ágyásoknál már végeztek a szakemberek.

Az önkormányzat célja ugyanis, hogy az üdülési szezonra Esztergom megszépüljön.
A virágágyak beültetése ezért folyamatos, de emellett lakossági és képviselői megkeresésekre a város területén folyamatossá vált az új beszerzésű padok kihelyezése is.

Összesen 180 padot telepítetett, illetve cseréltetett ki eddig költségvetési forrásból az önkormányzat, de a régi pihenőpadokat is felújítja.

Már kikerültek az új pihenőpadok a Balassa iskolához, a Bazilikához, a Bánomi lakótelepre, a Bem térre, a Budai lakótelepre, az Erzsébet parkba és Kertváros területére, valamint a Szentgyörgymezői templom környékére, illetve a Trianoni emlékműnél, a Prímás-sziget csúcsára.

Mindezek mellett pedig a lebontott Zöld Ház helye is elkezdett kizöldülni, ahova a képviselők döntése értelmében termőföld került, hogy zöldfelületet lehessen kialakítani.

A városi zöldfelületek kezelését a Zöld-Út Esztergom kft. végzi az önkormányzattal kötött megállapodás alapján. A városi cégnél lehet jelezni, ha valahol nincs lenyírva a járdák melletti sövény, vagy gazossá válik egy-egy park, illetve egyéb közterület - közölte az önkormányzat.

Címkék: pad, park, zöld

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT