Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2018. Június 14. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szépül és zöldül Esztergom, új padok városszerte

Szépül és zöldül Esztergom, új padok városszerte

Több közterülete is megszépült az elmúlt napokban Esztergomnak. A munkálatok pedig folytatódnak.

Fotó: Szántó Ferenc

A Hősök terei és a Tesco körforgalomnál, a Mindszenty, a Béke, valamint a Bazilika előtti téren, illetve a Balassa iskolánál, a Múzeum cukrászdánál, Szentgyörgymezőn és a kertvárosi Tópart utcai ágyásoknál már végeztek a szakemberek.

Az önkormányzat célja ugyanis, hogy az üdülési szezonra Esztergom megszépüljön.
A virágágyak beültetése ezért folyamatos, de emellett lakossági és képviselői megkeresésekre a város területén folyamatossá vált az új beszerzésű padok kihelyezése is.

Összesen 180 padot telepítetett, illetve cseréltetett ki eddig költségvetési forrásból az önkormányzat, de a régi pihenőpadokat is felújítja.

Már kikerültek az új pihenőpadok a Balassa iskolához, a Bazilikához, a Bánomi lakótelepre, a Bem térre, a Budai lakótelepre, az Erzsébet parkba és Kertváros területére, valamint a Szentgyörgymezői templom környékére, illetve a Trianoni emlékműnél, a Prímás-sziget csúcsára.

Mindezek mellett pedig a lebontott Zöld Ház helye is elkezdett kizöldülni, ahova a képviselők döntése értelmében termőföld került, hogy zöldfelületet lehessen kialakítani.

A városi zöldfelületek kezelését a Zöld-Út Esztergom kft. végzi az önkormányzattal kötött megállapodás alapján. A városi cégnél lehet jelezni, ha valahol nincs lenyírva a járdák melletti sövény, vagy gazossá válik egy-egy park, illetve egyéb közterület - közölte az önkormányzat.

Címkék: pad, park, zöld

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 13:12, szombat | Helyi

Újabb ittas vezetőt fogtak Esztergomban

...és persze érvényes jogosítványa sem volt, egy korábbi hasonló eset miatt eltiltották a vezetéstől.

2019. Augusztus 24. 09:32, szombat | Helyi

Hivatalosan ma kezdődik a kampányidőszak

Mától lehet a polgármester- és képviselőjelölteknek a támogató aláírásokat gyűjteniük.

2019. Augusztus 24. 06:00, szombat | Helyi

Javában zajlik a Bazilika felújítása

Nagyon látványos munkálatok zajlanak a Bazilikánál, az oszlopcsarnok mellett a teljes lépcsősort is újraépítik, illetve az egész épületet felújítják.

2019. Augusztus 23. 20:00, péntek | Helyi

Profi fotók a tűzijátékról

Sárosi Boglárka Dorina, a FotoPortáltól nagyon profi képeket küldött, ráadásul minden fotón szerepelnek a részletes beállítások is.