Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 02. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szerencsejáték: idén már nem indul legális fogadási oldal

Szerencsejáték: idén már nem indul legális fogadási oldal

Ugyan már semmi akadálya, hogy újabb koncessziós pályázatokat hirdessen meg az állam, ezúttal a távszerencsejáték-szervezési tevékenységre, idén már biztos nem indulhat legális fogadási oldal. A pályázati időtartam ugyanis 60 nap, a részletes pályázati felhívást pedig a kezdőnapot megelőzően 30 nappal kell két országos napilapban közzétenni. Így az online szerencsejátékok megadóztatása sem lehetséges, az ebből remélt milliárdos adóbevételek biztosan nem teljesülnek - írja a Világgazdaság.

Pedig elvileg így pótolták volna be a nyerőgépek betiltása miatt kieső játékadó-bevételt. A Szerencsejáték Zrt-nek nem kell majd pályáznia, a cégnek már négy hónapja működik az új online sportfogadási oldala.

'Az oldalt az indulása óta nagy érdeklődés kíséri: rekordszámú új regisztráció van, többszöröse a korábbiakban megszokottnak. A Tippmixpron keresztül érkezett tétek összege többszöröse a Tippmaxénak. A Tippmixpro bevezetése után a regisztrálók száma több mint 90 százalékkal nőtt (az indulás előtti napokban regisztrált játékosok átlagos számához viszonyítva). Az élő fogadások részaránya az árbevételből több mint 20 százalék” – közölte a vállalat. Az állami cég már 2012-ben néhány milliárdos árbevételt szeretett volna ezen a területen elérni, 2-3 éven belül pedig több tíz milliárd forintos forgalomra számítanak.

Hogy az illegálisan működő oldalakkal mi lesz, azt egyelőre nem lehet tudni. Elvileg január 1-től a hatóságok már blokkolhatják ezeket az internetes felületeket. „A tiltott szerencsejáték szervezéssel érintett elektronikus adat blokkolását az elektronikus hírközlési szolgáltatók kötelesek végrehajtani, e kötelezettség elmulasztása esetén az állami adóhatóság az elektronikus hírközlési szolgáltatót 100 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja. Az internetes blokkolás a határozott idő lejártát követően ismételten is elrendelhető” – olvasható a törvényben. A European Lotteries szerint az engedéllyel nem rendelkező internetes fogadóirodák európai árbevétele 42 milliárd euró. Ám elenyésző összeget, mintegy 100 millió eurót adóztak, ezt többnyire Máltán és Gibraltáron. A magyar koncesszió minimális díja 100 millió forint lenne évente játéktípusonként, és a szervezőnek legalább 200 milliós jegyzett tőkét kell igazolnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során