Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Március 06. 17:03, hétfő | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Szeressek ott, ahol gyűlölnek – Beer Miklós Esztergomban - VIDEÓ

Szeressek ott, ahol gyűlölnek – Beer Miklós Esztergomban - VIDEÓ

Nagyböjt kezdetére keresve se lehetett volna jobb alkalmat találni, mint Beer Miklós váci püspök esztergomi közönségtalálkozóját.

A március 3-án a Kolping-házban tartott eseményre sokan érkeztek, a püspök úr pedig két új könyvét is elhozta magával, melyek apropóján Bánhidy Vajk moderátorral beszélgettek.

A közönségtalálkozón Beer Miklós a kérdésekre válaszolva többek között beszélt pályafutása korai szakaszáról, Esztergomhoz való fontos kapcsolatáról, illetve az általa most vezetett, közel négyszáz plébániával bíró egyházkerületben folyó szolgálatról, a szerteágazó püspöki teendőkről. Emellett kiemelt részt kapott az est folyamán a beszélgetésben a saját illetve a Ferenc pápa által képviselt, sok esetben természetesen összecsengő álláspont, melyet szinte minden alkalommal felkap a média. Ugyancsak terítékre került a párbeszéd során, hogy Beer Miklós a médiában leggyakrabban szereplő egyházi vezető, aki soha nem rejti véka alá a véleményét, legyen szó migrációról, az egyház világban betöltött mai szerepéről vagy akár az ökumené jelentőségéről.

A Réti Józseffel közösen elkészített két új könyvben („Szeressek ott, ahol gyűlölnek” és „Örömet hozzak, hol gond tanyázik”), melyeket a beszélgetést követően bárkinek szívesen dedikált, Beer Miklós valóban rendkívül nyíltan, bátran és szókimondóan fogalmaz a sokszor kényes vagy csak annak mondott közéleti témákról, illetve olyanokról is, melyekről a szélesebb közönség nem szokta meg, hogy egyházvezető véleményt, állásfoglalást fogalmazzon meg.
Beer Miklós püspök március 3-ai közönségtalálkozójáról két televízió is felvételt készített, melyeket várhatóan a későbbiekben műsorukra tűznek.

VIDEÓ: RTVE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.