Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 17. 08:03, szombat | Külföld
Forrás: Telex

Szeretne egyszerre oltást és nyaralni is?

Szeretne egyszerre oltást és nyaralni is?

A Maldív-szigeteken kitalálták a 3V fantázianevű turisztikai programot. A szlogenje: „visit, vaccinate, vacation”, vagyis vakcinaturizmus.

Bár Magyarországon és szűkebb környezetünkben még a járvány harmadik csúcsáról szólnak a híradások, sőt a hűvös tavasz is állandó beszédtéma, már van olyan ország, ahol a nyitásnak és a gazdaság fellendítésének egy új és szokatlan módját találták ki a híradások szerint.

Ez a hely Maldív-szigetek a Indiai óceán közepén, ahova szívesen utazik bárki, aki szereti az egzotikus úti célok, a gyönyörű tengerpartok és a kizárólag a turisták szórakoztatására létrejött vadabbnál vadabb, de Instagramon nagyon mutatós épületek és all inclusive szolgáltatások közös metszetét.

A szigetországban már tavaly nyáron viszonylag laza szabályokat hoztak annak érdekében, hogy ne álljon a földbe a turizmus. Az országba bárki beutazhat, ha van 96 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztje, valamint vállalja, hogy amíg az ország területén van, használja a nemzeti kontaktkutató applikációt – írja a Forbes.

A mostani hírek szerint hamarosan bejelentik, hogy oltással bárki korlátozások nélkül beutazhat az országba, de ez még nem elég, kitalálták a 3V fantázianevű turisztikai programot, miszerint „visit, vaccinate, vacation”, vagyis a vakcinaturizmust.

Ennek a lényege, hogy aki elutazik az országba, és még nincs beoltva, akkor kérheti, hogy a koktélja mellé egy oltást is kapjon. Egyelőre nincsenek pontos információk arról, hogy a program mikor indul.

Az országban egyébként éppen lefele ágba fordul a járvány harmadik hulláma, a lakosság nagyjából 18 százaléka van beoltva, de a turizmusban dolgozók közel 90 százaléka kapott már védőoltást, az 500 ezer lakosú országban mostanában naponta átlagosan 90 körüli új megbetegedést regisztrálnak.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).