Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 07. 11:12, péntek | Helyi
Forrás: MTI /MTI Fotó: Krizsán Csaba

Szervezettebb a korábbinál az árvízi védekezés

Szervezettebb a korábbinál az árvízi védekezés

Előbb kezdődött, szervezettebb és a korábbi árvizekénél begyakorlottabb a mostani védekezés - mondta Áder János köztársasági elnök Mecsér határában a töltésnél pénteken újságíróknak.

Az államfő arról beszélt, hogy ha a következő napokban nem lesz esőzés, akkor Magyarországról a médiának nem kell olyan tragikus képeket közvetítenie, mint az elmúlt napokban nyugatról.

Áder János kiemelte, örömmel látta, hogy az emberek összefognak a bajban, van aki saját erejével, van aki munkagéppel, de "az összefogás számos apró, megható jelét lehet tapasztalni"; van aki ételt vagy egy liter bort hoz a védekezőknek.

Szavai szerint a munkálatok során mindent megtettek, ami emberileg, szakmailag lehetséges. Hozzátette: nálunk gazdagabb országokban sem feltétlenül tudtak megbirkózni a félévezrede nem látott víztömeggel.

Áder János arról is beszélt, hogy a gyors áradáshoz hasonlóan komoly problémákat okozhat a hirtelen apadás és annak a meglazult töltéseket károsító, szívó hatása.

Megjegyezte, mivel a védműveket a történelmi vízállásnál egy méterrel magasabbra kell építeni, ez az új feladatokat is megmutatja. Ez nem kevés pénzbe kerül majd, de nem kerülhető el - értékelte a köztársasági elnök.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint pedig mindezzel együtt a legrosszabbra is fel kell készülnünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT