Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2020. Január 30. 07:47, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Szexet ajánlott a nő, majd helyette társaival rabolt

Szexet ajánlott a nő, majd helyette társaival rabolt

Csoportosan elkövetett rablás miatt két férfi és egy nő letartóztatásának hosszabbítására tett indítványt az Esztergomi Járási Ügyészség. A három elkövető két férfitól erőszakkal vette el az értékeit.

Az elkövetők 2019. október 8-án egy esztergomi sörözőben két férfi bizalmába férkőztek, mert észrevették, hogy az egyik sértett nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál - közölte az ügyészség közleményében.

Kifejtve, hogy az elkövetők és a sértettek a sörözőből egy másik bárba mentek, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után elköszöntek és elindultak a bárból. Az elkövetők a sértettek után mentek, a két férfi gyanúsított kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte s sértetteket, akiknek szexuális kapcsolatra ajánlkozott.

A helyszínen ekkor megjelent a két férfi gyanúsított, akik színleg számon kérték a sértetteket, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte az egyik sértettet, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a sértett nadrágja zsebéből 200 ezer forintot. A földre rántott sértett a másik zsebében tárolt 93 ezer forintját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a sértett szájából is megkísérelte kitépni a pénzt. Ezután a nő is bántalmazta a földön fekvőt. Ezzel egyidejűleg a másik férfi gyanúsított a másik sértettet a földre nyomta, ott lefogta, és a nadrágja zsebéből kivette a 340 ezer forintt értékű mobil telefonját és azt a saját zsebébe tette.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2019. október 11-én rendelte el a három elkövető letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának. A letartóztatás határidejét a bíróság legutóbb 2020. február 11-ig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványozta a két férfi és a nő letartóztatásának újabb kettő hónappal, változatlan okokból történő meghosszabbítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 12:18, kedd | Helyi

Személyi változás a Richter Gedeon Nyrt-nél

Bogsch Erik 2024. március 1. napi hatállyal lemondott a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett – közölte a vállalat február 26-án.

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.