Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Március 19. 07:45, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szexuális ajánlatot színlelt a nő, végül két társával rabolt

Szexuális ajánlatot színlelt a nő, végül két társával rabolt

Kétrendbeli csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a letartóztatásban lévő két férfival és egy nővel szemben, akik két férfitól erőszakkal vették el az értékeket.

Az elkövetők 2019. október 8-án egy esztergomi sörözőben a sértettek bizalmába férkőztek, mert észrevették, hogy az egyik férfinál nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál. Együtt a sörözőből egy másik bárba mentek, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után a sértettek elköszöntek, és a bárból elindultak. Az elkövetők a két férfi után mentek, a két férfi vádlott kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte sértetteket, akiknek szexuális kapcsolatra ajánlkozott - közölte az ügyészség.

A helyszínen ekkor megjelent a két férfi vádlott, akik színleg számon kérték a sértetteket, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte az egyik sértettet, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a nadrágja zsebéből 200 ezer forintot. A földre rántott sértett a másik zsebében tárolt 98 ezer forintját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a szájából is megkísérelte kitépni a pénzt. Ezután a nő is bántalmazta a földön lévőket. Ezzel egyidejűleg a másik férfit is a földre nyomták, a nadrágja zsebéből kivették a 235 ezer forint értékű mobilját, miközben további veréssel fenyegették meg, ha megmozdul.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, valamint az egyik férfit és a nőt egyaránt egyszázezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Címkék: rablás, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban