Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 14. 08:15, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésről beszélt Moszkvában

Szijjártó a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésről beszélt Moszkvában

Szijjártó Péter: Magyarország arra törekszik, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést folytasson Oroszországgal.

Magyarország arra törekszik, hogy a jelenlegi geopolitikai körülmények közepette is, a nemzeti érdek érvényesítése mellett, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést folytasson Oroszországgal - írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, hogy a magyar-orosz együttműködés a stratégiailag kiemelt területeken nagyon fontos Magyarország számára, így a biztonságos energiaellátás sem lenne garantálható az Oroszországgal való kapcsolatok fenntartása nélkül.

"A szankciók nem sújtják a mezőgazdasági és az egészségügyi területeket sem, így továbbra is támogatjuk a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok orosz piacon történő terjeszkedését, és szorgalmazzuk az egészségügyi együttműködés fejlesztését is" - fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter, a gazdasági vegyes bizottság elnöke személyesen is sokat tett az együttműködés fejlesztése érdekében, legyen szó a gázszállításokról vagy korábban a koronavírus elleni oltásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.