Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 19. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Szikince – három falu fesztiválja

Szikince – három falu fesztiválja

Szeptember 29 és 30-án hetedik alkalommal zajlik le Párkánytól nem messze Garampáldon, Kisgyarmaton és Zalabán a Szikince Fesztivál. A felvidéki három magyar faluban színházi és zenei élmények várják az érdeklődőket.

A Szikince Fesztivált 2006-ban hívta életre a Ghymes együttes, a Párkány és Vidéke Kulturális Társulás valamint az esztergomi Euróhíd Alapítvány. A rendezők célja egy magas művészi értéket és helyi hagyományokat bemutató rendezvény volt, tulajdonképpen egyfajta felvidéki Művészetek Völgye, amely színházi és zenei élményekben gazdag szórakozási lehetőséget kínál.

A fesztiválon az érdeklődők megismerhetik a helyi hagyományőrző egyesületeket, munkájukat, a vidék turisztikai adottságait, a régió értékeit, mindemellett pedig természetesen kellemesen szórakozhatnak.

Ezenfelül az esemény rendezői szeretnék segíteni a Szikince patak mentén található három kis magyar falut, melyek a fesztivál hatásaként szabadtéri színpadokat építettek. Ezeken pedig tavasztól őszig többször is előadások, programok zajlanak a falvak lakóinak, hogy ezáltal is igyekezzenek megtartani helyi közösségeiket.

Az ingyenes eseményre különbuszok is indulnak, melynek részletei megtalálhatók az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás honlapján illetve további információ kérhető a 30/860-7308-as telefonszámon. A buszjegy felmutatásával ráadásul egy üdítőt is kap minden fesztiválra érkező.

Részletes programok itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.