Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 14. 05:03, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Színházalapításra gyűjt a fiatal társulat Esztergomban - VIDEÓVAL

Színházalapításra gyűjt a fiatal társulat Esztergomban - VIDEÓVAL

Alapítsunk színházat! – ez a jelszava Kaj Ádám közösség és közönségformáló új színházi kezdeményezésének.

Bár saját színházépületük még nincs, Esztergom kultúrára éhes lakossága egy emberként állt a Babits Mihály Kamaraszínház mögé.

A társulat előadásainak jelenleg a Maronka Csilla vezette Művelődés Háza ad otthont, amely kiváló, felszerelt helyszínt biztosít az új társulat előadásai számára.

Művelődés Háza falai között színre kerülő darabokat körüllengő különleges miliő, a két- háromszereplős kamaradarabok lehetőséget adnak arra, hogy társulat közvetlenebb kapcsolatot alakíthassanak ki az esztergomi közönséggel. „A közönséget szolgálni, és nem kiszolgálni kell” – vallja Kaj Ádám, akinek missziója, hogy igényes, minőségi szórakozással, valódi színházélménnyel gazdagítsa Esztergom városát nap mint nap, egy olyan állandó társulat meghonosításával, ahol a fiatal pályakezdő művészek is bemutatkozást kapnak, de a már bizonyított színházi szakemberek számára is izgalmas kihívás lesz új előadásokat álmodni a város színpadára. A színház szakmai mentorai Bodolay Géza és Sándor János Jászai-díjas, érdemes művész rendezők.

A Babits Mihály Kamaraszínház repertoárján jelenleg olyan klasszikusok és kortárs drámák szerepelnek, mint a színház névadójának remekműve a Jónás könyve, a VÉSZFÉK Art Festival díjnyertes előadása, a Jelenetek egy házasságból, Vörös István most bemutatott Presszó-szonátája, a későbbiekben viszont bővítenék a repertoált: gyermek és ifjúsági darabokat, valamint irodalmi esteket, közönségtalálkozókat is szeretnének műsorra tűzni.

Az idei évadban még két bemutatót tervez a fiatal csapat: májusban Vörös István Hrabal átiratát láthatja a közönség Tarjáni Krisztina előadásában, Hruscsov pincére voltam címmel, majd a nyáron Balassi Bálint Szép magyar komédiáját mutatják be.

Ahhoz, hogy a színház megfelelően tudja szolgálni az embereket, a közösség támogatására is szükség van, ezért aztán a társulat elindított egy internetes közösségi adománygyűjtést, melynek célja, hogy minél professzionálisabb feltételeket teremtsenek az előadásoknak. A színháznak már a legkisebb támogatás is hatalmas előrelépést jelent, Indiegogo kampányukban színházjeggyel, ajándéktárgyakkal és természetesen kiváló előadásokkal hálálják meg a támogatást.

Gyűjtés ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.