Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. November 11. 07:43, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Szíria - Több mint egymilliárd forintos segítségről döntött a magyar kormány

Szíria - Több mint egymilliárd forintos segítségről döntött a magyar kormány

Több mint egymilliárd forinttal járul hozzá az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) és az Európai Unió szír válság kezelésével kapcsolatos költségeihez Magyarország.

Az erről szóló határozatok a Magyar Közlöny keddi számában jelentek meg.A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett kormányhatározat szerint Magyarországot az Európai Unió Szíriai Válságra Reagáló Regionális Vagyonkezelői Alapjában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli. Az alaphoz történő csatlakozáshoz 945 millió forintot, az ahhoz kapcsolódó adminisztratív költségekre további 5 millió forintot, azaz összesen 950 millió forintot kell biztosítani november végéig.

Emellett egy másik - Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett - kormányhatározat szerint Magyarország az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) javára - a szíriai menekültek ellátása érdekében - 95 millió forint összegű egyszeri rendkívüli hozzájárulást fizet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.