Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Október 23. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szociális alapellátó központ nyílt Piliscséven

Szociális alapellátó központ nyílt Piliscséven

A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 69 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével egy használaton kívüli épület átalakításával megnyitott Piliscséven a Szociális Alapellátó Központ.

Piliscsév önkormányzata a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a TOP-4.2.1-15 kódszámú, „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhíváson. A község az alapellátás feladatait korábban egy leromlott állapotú, a jogszabályi előírásoknak nem megfelelő épületben látta el, a családsegítő szolgálat az óvodában, külön irodahelyiségben működött.

A projekt keretében a Hősök tere 9. szám alatt található leromlott állapotú, funkcióját vesztett, használaton kívüli épületet a község átalakította, akadálymentesítette, ezen kívül beszerezte a szükséges bútorokat és berendezéseket is. Az összesen 68 millió 700 ezer forint európai uniós támogatás segítségével létrejött Szociális Alapellátó Központ kivitelezése október közepén fejeződött be. A központban a jövőben egy helyen, mindenki számára egyenlő eséllyel érhetőek el a szociális alapszolgáltatások, a központ munkatársai pedig kulturált, kellemes körülmények között végezhetik mindennapi feladataikat, fogadhatják az ügyfeleket. A beruházás kapcsán a község 5 munkavállalót alkalmaz, és egy fő felvételét tervezi – közölte közleményében a megyei önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.