Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2021. Április 30. 07:53, péntek | Belföld
Forrás: Liner.hu

Szombat reggeltől életbe lép az új nyitás - Orbán Viktor ma reggel jelentette be

Szombat reggeltől életbe lép az új nyitás - Orbán Viktor ma reggel jelentette be

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjúban a járványhelyzetről, a nyitásról és a vakcinákról közölt friss információkat.

Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök adott interjút a Kossuth Rádióban. A vártnak megfelelően a miniszterelnök kiemelten fontos információkat osztott meg a hallgatókkal a hétvége, illetve az új nyitások előtt.Mivel csütörtök este már 3,9 milliónál járt a beoltottak száma, valószínüleg már ma elérjük a 4 milliós számot, így jöhet a nyitás újabb lépcsője.

Orbán megerősítette, szombat reggeltől már csak éjfélre kell hazaérnünk, és az üzletek este 11 óráig lehetnek nyitva. Ez azt is jelenti, hogy nyitnak a különböző szolgáltatások, kezdve a szállodákkal, edzőtermekkel, az éttermek belső helyiségeivel. A 16 és 18 év közötti korosztályt az érettségik után fogják oltani, így még ma lehet időpontot foglalni a Pfizer oltására, de .ezt követően csak hetekkel később nyílhat erre lehetőség, mivel az előbb említett csoport számára teszik félre az adagokat. Erre amiatt van szükség, mert jelenleg csak a Pfizerrel olthatóak a 16 és 18 év közöttiek.

Orbán szintén megerősítette, hogy azok is szabadon utazhatnak a nyár folyamán, akik a Sinopharm vakcináját kapták, tehát a kínai oltóanyagot. A miniszterelnököt is ezzel vakcinával oltották be, aki biztos benne, hogy nem lesznek korlátozások az utazások kapcsán, független attól, hogy milyen vakcinát kaptak az emberek, illetve két oldalú megállapodásokat kötnek az országokkal, mint amiről Szijjártó Péter már tett korábban bejelentést. Orbán abban is biztos, hogy működni fog a védettségi igazolvány Magyarországon.

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.