Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 24. 18:57, csütörtök | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Szombaton, június 26-án a Magyar Rádió Művészeti Együttese koncertezik a Széchenyi téren

Szombaton, június 26-án a Magyar Rádió Művészeti Együttese koncertezik a Széchenyi téren

Zenélő Magyarország címmel szabadtéri koncertsorozatot ad a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara. Városunkban június 26-án, szombaton délután 15.00 órától a Széchenyi téren adnak koncertet.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei az ország számos pontján szabadtéri koncertek formájában viszik vissza az élő zene varázsát a mindennapokba.

Péntek este Budapesten, majd szombaton és vasárnap az ország 14 különböző pontján – Székesfehérváron, Gárdonyban, Poroszlón, Tiszafüreden, Mezőkövesden, Egerszalókon, Orosházán, Esztergomban, Tatán, Sárváron, Törökszentmiklóson, Kengyelen, Révfülöpön és Balatonfüreden – kamaraformációkban zenélnek és énekelnek a zenekari és énekkari művészek.

A Zenélő Magyarország programsorozat helyszíneinek kialakításánál a szervezők figyelembe vették, hogy a koncertek jól megközelíthető, pezsgő, szabadtéri tereken legyenek. A járókelők így kötetlenül élvezhetik az előadásokat a főváros mellett számos vidéki településen.
Egy ilyen nehéz, zömében maszkban és közönség nélkül töltött évad után reméljük, hogy mindenkinek üdítő lesz szabadon lélegezve és a szabad ég alatt muzsikálni. Bízunk benne, hogy sokan örömmel hallgatják majd koncertjeinket. Művészeink mindenesetre nagy szeretettel és várakozással készülnek” – mondta Devich Márton, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT