Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Április 22. 11:49, csütörtök | Belföld
Forrás: Kormányinfo

Szombaton nyithatnak a teraszok, a kijárási korlátozás ideje este 11 órakor kezdődik

Szombaton nyithatnak a teraszok, a kijárási korlátozás ideje este 11 órakor kezdődik

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely többek között elmondta, hogy a következő lépés a nyitásban 3,5 milliós beoltottságnál történik, amit valószínűleg már pénteken elérünk.

Amikor ez megtörténik, a belügyminiszter határozatot hoz, így szombaton végre kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, amelyek este fél 10-ig lehetnek majd nyitva. A kijárási korlátozás ideje is változik, 11 óráig lehet kinn tartózkodni.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a friss adatokat, melyek szerint jelenleg 4,6 millió fölött van a beoltottak plusz regisztráltak száma, a jövő héten ez akár a 4-4,5 millióra is emelkedhet. A következő héten egymillió kínai, 200 ezer orosz, és közel 300 Pfizer vakcina érkezik majd az országba.


A miniszter szerint helyes volt a döntés, hogy részben újraindították az oktatást, az óvodások 60, míg az alsó tagozatos iskolások 70%-a élt a lehetőséggel.
Májusra is jár a bértámogatás a vendéglátóhelyeknek, mondta Gulyás Gergely. Eddig a megítélt 72, 1 milliárdnyi támogatásból 71,6 milliárdot már ki is fizettek.
A kormány döntött arról is, hogy 6000 milliárd forintos alapot hoz létre a 2021-es költségvetésben. Ez az összeg a gazdaság újraindítását és munkahelyek létrehozását szolgálja, mondta a miniszter.

Fotó : MTI/Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.