Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Január 15. 08:58, kedd | Helyi
Forrás: KEMRFK

Szomszéd mentett életet Dorogon

Szomszéd mentett életet Dorogon

Elesett, ezért fűteni sem tudott dorogi otthonában az a 62 éves férfi, akihez hétfőn a dorogi rendőröket szomszédja hívta ki. Az ablakból látta, hogy a barátja a földön fekszik mozdulatlanul.

Az egyedül élő férfira fokozottan figyelt a szomszédja, így mikor hétfőn ismét megnézte jól van-e, látta, hogy barátjának segítségre van szüksége. A rendőröket hívta, akik látván a bajba jutott férfi állapotát, orvost hívtak hozzá. Kiderült, hogy a férfi még vasárnap esett el otthonában, ezért befűteni sem tudott. Mikor a szomszéd a járőrök segítségét kérte, a bácsi a kihűlés határán volt, a mentőápoló zavart viselkedését is ez utóbbinak tulajdonította.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton köszöni a figyelmes szomszéd gyors reagálását és egyben felhívja mindenki figyelmét, hogy a hideg idő nemcsak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem az egyedül élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik az idősek lakta utcákat, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat. Mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy haladéktalanul értesítsék a hatóságot, ha a hideg időjárás következtében emberek életének veszélyeztetéséről van információjuk.

A rendőrség felkészült a hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság feltérképezte azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg az utcán élők, melyeket a tél folyamán visszatérően ellenőriznek a járőrök és szükség esetén segítenek a bajba jutottakon. A rendőrség elsősorban azt szeretné megelőzni, hogy a hajléktalanok bűncselekmények áldozataivá váljanak, illetve, hogy a fagy miatt tartós egészségkárosodást szenvedjenek, vagy esetleges fertőző betegség esetén veszélyeztessék környezetüket. A rendőrség folyamatos kapcsolatot tart fenn a területileg illetékes krízisközpontokkal, így szükség esetén azonnal értesíteni tudja a diszpécserszolgálatot. Amennyiben a rendőrök hajléktalannal találkoznak, kötelesek tájékoztatni őket, hol találnak melegedőt, betegség vagy sérülés észlelése esetén pedig mentőt hívnak hozzájuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT