Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. November 06. 10:56, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Trágár módon zaklatta szomszédait egy többszörösen elítélt esztergomi férfi

Trágár módon zaklatta szomszédait egy többszörösen elítélt esztergomi férfi

Trágár és obszcén zaklatta, háborgatta szomszédjait, az ügyészség letöltendő fogházbüntetést kér rá.

Az Esztergomi Járási ügyészség kétrendbeli zaklatás miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi férfival szemben, aki a társasházi lakótársait háborgatta kéretlen, sértéseket, trágár és obszcén kifejezéseket tartalmazó üzenetekkel – közölte az ügyészség.

A vádlott és a sértettek ugyanazon esztergomi társasháznak a lakói, közöttük régóta feszült, rossz viszony áll fenn, mivel a vádlott trágár tartamú, papíron írt üzeneteket szokott bedobni a sértettek postaládájába.

Az elkövető 2018. december elejétől 2019. január 3-ig terjedő időszakban a lakóházban, az egyik sértett postaládájába heti rendszerességgel 54 alkalommal dobott be trágár tartalmú, obszcén kifejezéseket tartalmazó üzeneteket.
A férfi egy másik sértett postaládájába 2018. februártól 2019. január 17-ig terjedő időszakban 90 alkalommal dobott be trágár és obszcén tartalmú üzeneteket.
A vádlott az üzeneteivel a sértettek mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őket rendszeresen háborgatta.

A férfit a bíróság 2017-ben súlyos testi sértés és 5 rendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 5 évre felfüggesztette, illetve a bíróság 2019. február 7-én 7 rendbeli zaklatás vétsége és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint elrendelte az előbbi szabadságvesztés végrehajtását. A férfi a vádemeléskor szabadságvesztését tölti. A legutóbbi elítélés tárgyát képező bűncselekményeket részben ugyanazon sértett sérelmére követte el, akinek a sérelmére a vádiratban írt cselekményt is elkövette, továbbá nagyrészt ugyanúgy trágár és obszcén üzenetekkel háborgatta a sértetteket, mint a legutóbbi vádiratban írt cselekmények során.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 5 hó fogházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 15:57, kedd | Helyi

Súlyos baleset történt a Táti úton

Frontálisan ütközött össze egy kamion és egy kisbusz a 117-es út 10-es kilométerszelvényénél, Esztergom és Tát között kedden délután.

2020. Július 14. 15:14, kedd | Helyi

Lebukott! Garázsban tartotta a kábítószert

Garázsban tartotta a kábítószergyanús anyagokat egy dorogi férfi. A kendernövényt és szárított növényi törmeléket lefoglalták hétfőn a nyomozók.

2020. Július 14. 15:02, kedd | Helyi

Hazatér a felújított Esztergom kikötőhajó

Információink szerint csütörtökön indul vissza Esztergomba a felújított Esztergom kikötőhajó.

2020. Július 14. 14:27, kedd | Helyi

Fia sikertelen párkapcsolatai miatt zsarolt és fenyegetőzött az önbíráskodó férfi

Zsarolás és önbíráskodás miatt indult ügyben fellebbezett az Esztergomi Járási Ügyészség.