Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2019. November 06. 10:56, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Trágár módon zaklatta szomszédait egy többszörösen elítélt esztergomi férfi

Trágár módon zaklatta szomszédait egy többszörösen elítélt esztergomi férfi

Trágár és obszcén zaklatta, háborgatta szomszédjait, az ügyészség letöltendő fogházbüntetést kér rá.

Az Esztergomi Járási ügyészség kétrendbeli zaklatás miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi férfival szemben, aki a társasházi lakótársait háborgatta kéretlen, sértéseket, trágár és obszcén kifejezéseket tartalmazó üzenetekkel – közölte az ügyészség.

A vádlott és a sértettek ugyanazon esztergomi társasháznak a lakói, közöttük régóta feszült, rossz viszony áll fenn, mivel a vádlott trágár tartamú, papíron írt üzeneteket szokott bedobni a sértettek postaládájába.

Az elkövető 2018. december elejétől 2019. január 3-ig terjedő időszakban a lakóházban, az egyik sértett postaládájába heti rendszerességgel 54 alkalommal dobott be trágár tartalmú, obszcén kifejezéseket tartalmazó üzeneteket.
A férfi egy másik sértett postaládájába 2018. februártól 2019. január 17-ig terjedő időszakban 90 alkalommal dobott be trágár és obszcén tartalmú üzeneteket.
A vádlott az üzeneteivel a sértettek mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őket rendszeresen háborgatta.

A férfit a bíróság 2017-ben súlyos testi sértés és 5 rendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 5 évre felfüggesztette, illetve a bíróság 2019. február 7-én 7 rendbeli zaklatás vétsége és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint elrendelte az előbbi szabadságvesztés végrehajtását. A férfi a vádemeléskor szabadságvesztését tölti. A legutóbbi elítélés tárgyát képező bűncselekményeket részben ugyanazon sértett sérelmére követte el, akinek a sérelmére a vádiratban írt cselekményt is elkövette, továbbá nagyrészt ugyanúgy trágár és obszcén üzenetekkel háborgatta a sértetteket, mint a legutóbbi vádiratban írt cselekmények során.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 5 hó fogházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 13:55, kedd | Helyi

Kicsinállak a családoddal együtt – kiabálta a nő, miközben rátámadt az esztergomi védőnőre

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség. A bíróság most ítéletet hozott az ügyben.

2019. December 10. 10:35, kedd | Helyi

Páratlan 14. századi lelet kerül elő Esztergomban

Ismét előkerült a múlt egy darabja.

2019. December 10. 08:32, kedd | Helyi

Rendkívül cukik! Így várták a Mikulást az újszülöttek Esztergomban!

Adománynak köszönhetően még az újszülöttek is ünnepi öltözékben várták idén a Mikulást az esztergomi kórházban.

2019. December 10. 07:36, kedd | Helyi

Egyedülálló nyílt versenyen pattogott a pingponglabda - FOTÓK

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az Esztergomi Asztalitenisz SE az első Ifjúság Kupát december elsején Esztergomban.