Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 21. 15:46, hétfő | Helyi
Forrás: Koller József/InfoEsztergom.hu

Szoros végeredménnyel kapott ki a Vitéz-sereg

Szoros végeredménnyel kapott ki a Vitéz-sereg

Nem sok kellett ahhoz, hogy legyőzze a tavalyi bajnokot az Esztergomi Vitézek együttesének szombaton. Egy szoros meccset játszott a két bajnokesélyes Esztergomban.

Esőmentes idő, jó talajú pálya várta a rögbicsapatokat szombaton Esztergomban. Tapogatózó játékkal kezdődött a meccs. Az első 20 percben egy-egy büntetőt értékesítettek a csapatok, majd az előbb ébredő Vitézek irányították a játékot. A 22 percben szemet gyönyörködtető támadást vezettek a Vitézek, Stigmajer ragyogó labdával indította Kollert, aki a rátámadó Exiles védő előtt Jimenezt hozta célhelyzetbe. Ezzel már 8-3-ra vezetett az esztergomi alakulat.

A jutalom rúgást Zwelakhe ráadásul biztosan értékesítette, így már 10-3 volt az állás. A 30. perc vendégcélt hozott. Egy esztergomi átadást elcsíptek és végigrobogva értékesítették a vendégek. Még ebben a percben Gyurcsik szerelését tízperces kiállítással büntette a francia játékvezető, ennek ellenére az emberhátrányban játszó hazaiak Raul szép céljával 17-8-ra módosították az eredményt. Nem tudni miért a bíró több percet is hosszabbított és a félidő végét jelző sípszóra váró hazai védelem statisztálása mellett újabb Exiles cél született. A szünetre 17-15-es esztergomi előnnyel mehettek a játékosok.

A második játékrész azonnal értékesített vendég büntetővel indult, majd a 15. percben már öt pontos cél került az eredményjelzőtáblára az Exileshez. Így átvette a vezetést a fővárosi együttes. Küzdöttek a Vitézek és a 19. percben csúnya szabálytalansággal akasztották a hazai támadást az Exiles játékosok. A jogosan megítélt büntetőt Zwelakhe kíméletlenül bevágta. Rá két percre Joel Jimenez súlyos sérülést szenvedett a fején és a szemén, ezért le kellett cserélni. A csere a hazaiakat megzavarta és az egymásra váró hazai védelem mellett újabb vendég cél született (20-30).

Ezek után mindent egy lapra tevő Vitézek óriási erővel támadások sorozatát vezették és a 31 percben sikerült újabb célt elérni Koller révén. Végül a szépítésre jutotta, ám 27-30-as vereséget szenvedett az Esztergom.

A szakvezetés szerint nem vallott szégyent a fiatal hazai csapat. A sok sérült ellenére passzban voltak és nem sok hiányzott a tavalyi bajnokcsapat legyőzéséhez.


RÖGBI NBI
2016 11 19.
Esztergomi Vitézek RAFC - Budapesti Exiles 27-30 (17-15)

Esztergom Vasas pálya 150 néző Vezette: Emmanuel Jacquss (francia)
Vitézek: Szakály, Jimenez, Németh, Jámbor, Koller, Rácz R, Gyurcsik, Ágotai, Mándoki, Suiogán K, Raul, Stigmajer, Sovány, Volentér, Zwelakhe.
Csere: Remsik, Kiss K, Kiss I.
Célok: Zwelakhe 12, Jimenez 5, Raul 5, Koller 5.
Edzők: Sölösi László és Zwelakhe Sodlada.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.