Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2023. Február 06. 08:07, hétfő | PR
Forrás: (x)

Szükséges a cégnek egy létező iroda?

Szükséges a cégnek egy létező iroda?

Mi a teendő a home office korában?

A legtöbb munkavállaló ma már igényli, hogy legalább néhány nap otthonról dolgozhasson. A hibrid munkavégzés és a home office a legtöbb állásokra jelentkező elsődleges elvárásai között szerepelnek.

Ezzel párhuzamosan a nagyobb vállalatok részéről is érezhető volt egyfajta elmozdulás abba az irányba, hogy a lehető legjobb, legoptimálisabb körülményeket teremtsék elő a munkavállalóknak. Azaz miközben a legtöbb dolgozó szívesebben maradnak otthon legalább néhány napot, addig a cégek a komoly presztízs-ügyet űznek abból, hogy az irodájuk ne csak szép, de a cég arculatához illő és a dolgozók számára is kényelmes legyen. De mi történik akkor, ha mi szeretnénk céget alapítani?

Iroda nélkül nincs cég?

Amikor saját cég alapításán dolgozunk, akkor azzal is számolnunk kell, hogy az egyik alapfeltétele a cég bejegyzésének, hogy rendelkezzünk egy székhellyel. A székhely a cég bejegyzett irodájaként működik, itt tároljuk a hivatalos iratokat, itt érnek az ellenőrzések, ez a bejegyzett cím, ahova a levelek és küldemények érkeznek. Fontos, hogy ezen a helyen biztosított legyen a küldemények átvétele, illetve igazolni tudjuk a hivatalos iratainkkal egy esetleges ellenőrzés során, hogy minden iratunk rendelkezésre áll.

Ahogy láttuk, ma már a legtöbb munkavállaló otthonról szeret dolgozni, de a cégünket nem szerencsés a saját otthonunkba bejelenteni, hiszen ezzel elmosódna a határ a munka és a magánélet között. Természetesen nagyobb cégek esetében még kényelmetlenebb lenne ez a megoldás. Éppen ilyen esetekben jön kapóra, illetve segít mentesíteni magunkat az irodák magas költségeitől, ha igénybe vesszük egy székhelyszolgáltató segítségét. Ezzel ugyanis biztosított lesz minden kötelezettség ellátása, valamint a kiadásaink is jóval alacsonyabban maradnak, mintha saját ingatlant vagy egy albérletet kellene erre a célra fenntartani. Összességében tehát elmondható, hogy kezdő cégeknek, kisebb vállalkozásoknak sok esetben sokkal kifizetődőbb székhelyszolgáltatással biztosítani a cégük székhelyét, mint egy önálló irodával.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 18. 10:42, csütörtök | PR

Hogyan rendezd be otthoni irodád a hatékony munkavégzés jegyében?

A pandémia óta rendkívüli mértékkel megnőtt a home office-ban dolgozók száma.