Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2018. Augusztus 22. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Talált bankkártya miatt most mindhárom fiatal vádlott lett

Talált bankkártya miatt most mindhárom fiatal vádlott lett

Bankkártyát talált egy fiatal Lábatlanon, majd vásárolt vele, sőt még barátainak is odaadta. A hasznon meg osztoztak az ügyészség szerint.

Jogosulatlanul megszerzett bankkártya felhasználása miatt három elkövetővel szemben nyújtott be vádiratot a bírósághoz a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség.

A sértett január 5-én Lábatlanon elvesztette a bankkártyáját, amelyet aznap a III. rendű vádlott megtalált és magához vett. A bankkártyával PIN kód magadása nélkül, annak terminálhoz történő érintésével is lehetséges fizetni. A III. rendű vádlott a bankkártyát két nap múlva dohányboltban történő vásárlása során használta, majd azt átadta I. és II. rendű vádlottaknak, hogy a bankkártya használatával ők is vásárolni tudjanak - számolt be a részletekről az ügyészség.

Az I. és II. rendű vádlottak dohányboltban, majd benzinkúton vásároltak, ennek során mobiltelefonjaik egyenlegét is feltöltötték.

Az I. és II. rendű vádlottak a bankkártya használatával vásárolt termékeket háromfelé elosztották, ebből III. rendű vádlottat is részesítették.

A bűncselekménnyel az elkövetők összesen 16 548 forint kárt okoztak, amelyet a bank a sértettnek megtérített.

Az I. rendű vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, ezzel szemben II. és III. rendű vádlottak beismerték azt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével járjon el. Az ügyészség indítványozta, hogy a fiatal felnőttkorúnak minősülő, 21. életévét be nem töltött II. rendű vádlottat a bíróság intézkedésként bocsássa próbára, míg a III. rendű vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélje. Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését tagadó és büntetett előéletű I. rendű vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A július elsejétől hatályos büntetőeljárási törvény a korábbi szabályozással ellentétben már lehetővé teszi, hogy a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűncselekmény esetén ügyészi indítványra a bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó elkövetővel szemben is a tárgyalás mellőzésével járjon el.

Amennyiben a Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt ad, a vádirat benyújtásától számított egy hónapon belül ügydöntő határozatot hozhat az ügyben.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 15:57, kedd | Helyi

Súlyos baleset történt a Táti úton

Frontálisan ütközött össze egy kamion és egy kisbusz a 117-es út 10-es kilométerszelvényénél, Esztergom és Tát között kedden délután.

2020. Július 14. 15:14, kedd | Helyi

Lebukott! Garázsban tartotta a kábítószert

Garázsban tartotta a kábítószergyanús anyagokat egy dorogi férfi. A kendernövényt és szárított növényi törmeléket lefoglalták hétfőn a nyomozók.

2020. Július 14. 15:02, kedd | Helyi

Hazatér a felújított Esztergom kikötőhajó

Információink szerint csütörtökön indul vissza Esztergomba a felújított Esztergom kikötőhajó.

2020. Július 14. 14:27, kedd | Helyi

Fia sikertelen párkapcsolatai miatt zsarolt és fenyegetőzött az önbíráskodó férfi

Zsarolás és önbíráskodás miatt indult ügyben fellebbezett az Esztergomi Járási Ügyészség.