Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 26. 08:17, szerda | Helyi
Forrás: KEMKIK

Támogatott nyári diákmunka Esztergomban és Dorogon

Támogatott nyári diákmunka Esztergomban és Dorogon

Százhúsz esztergomi és dorogi diák nyári munkáját támogatja a kormány. Cél, hogy minél több helyi fiatal dolgozhasson az önkormányzatoknál és cégeiknél. A tanulók a munkaügyi központokban jelentkezhetnek a lehetőségre.

Az esztergomi járás területén 120 fiatal nyári foglalkoztatását támogatja a kormány az önkormányzatoknál és cégeiknél. A nyári munka során a négyórás foglalkoztatást részesítik előnyben, annak érdekében, hogy minél több fiatal kaphasson lehetőséget - mondta el Völner Pál államtitkár tegnap a Komárom- Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében tartott fórumon.

Az államtitkár hozzátette, a 16 és 25 év közötti diákok a munkaügyi központ kirendeltségein jelentkezhetnek nyári munkára. Amennyiben négy órás foglalkoztatásban vesznek részt, egy hónap alatt nettó 32 ezer forintot kapnak kézhez. A foglakoztatást a megkötött szerződések szerint, a megyei munkaügyi központ finanszírozza.

Százhúsz esztergomi és dorogi diák nyári munkáját támogatja a kormány

Völner Pál elmondta, akik már rendelkeznek munkatapasztalattal, azok könnyebben tudnak véglegesen elhelyezkedni, illetve a munkaadók is tekintetbe veszik, ha valaki már akkor is dolgozott, amikor az számára úgymond „még nem volt kötelező”.

A programba a területileg illetékes munkaügyi kirendeltségeken lehet jelentkezni hétfőtől-csütörtökig 8-16 óra között, pénteken 8-tól 14 óráig. Jelentkezéskor személyi igazolvány, lakcímkártya, adó- és TAJ-kártya, valamint diákigazolvány szükséges.

A fórumon részt vett Juhász József, a Komárom- Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Zoltai Dániel, a KEM Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Pákozdi Szabolcs, a KEM Munkaügyi Központjának vezetője és Szekeresné Horváth Zsuzsanna, az Esztergomi Munkaügyi Kirendeltség vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT