Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Június 09. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Tanulmányi versenyek legjobbjait ismerték el Esztergomban

Tanulmányi versenyek legjobbjait ismerték el Esztergomban

A Szent Erzsébet Iskola nagytermében június 7-én megtartott megyei eredményhirdető ünnepségen a megyei és országos szintű tanulmányi versenyek legjobbjait ismerték el.

A Győri Pedagógiai Oktatási Központ által összehívott díjazási ünnepségen a megyei és országos szintű tanulmányi versenyek, közel 20 ágban való megmérettetés - többek között magyar nyelv, matematika, helyesírási, angol nyelvi-, történelmi tanulmányi versenyek - eredményes diákjait ismerték el. A diákok egyebek között a „Szép Magyar Beszéd” versenyben, Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei versenyben, Balogh János Kárpát-medencei környezet- és egészségvédelmi csapatversenyben, Bod Péter országos könyvtárhasználati versenyben, „Tiszán innen Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő versenyben és Kitaibel Pál középiskolai biológiai és környezetvédelmi tanulmányi versenyben is összemérték tudásukat a tanév folyamán.

Az ünnepségen Czunyiné Bertalan Judit, a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott: „a tehetség Isten ajándéka nekünk, amikor élünk vele, az ajándék tőlünk Istennek.” Azt is kiemelte, hogy azok a diákok, akik elismerésre méltó módon tanultak, azok vállalták a lemondást és a hozzáadott többletmunkát, hogy elérjék a céljukat.

Némethné Fülöp Terézia a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője többek között arról szólt, hogy megyénk legtehetségesebb diákjainak díjkiosztó ünnepségén fontos kihangsúlyozni a kiemelkedő diáktehetségek mellett álló pedagógusok fáradságos és áldozatos munkáját is. „Diák és tanár együttes munkája adta ki, hogy a tehetségek nem vesztek kárba, sőt, elindulhattak a pályán” - fogalmazott.

A megye érdekében kiemelkedően dolgozó pedagógusok több éven át végzett tevékenységéért Komárom-Esztergom Megye Elismerő-díjat kapott Gőgh Zoltán, az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskola tanára és Saltzer Géza, a Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny szervezője. A megyei díjakat Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke adta át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.