Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 03. 07:59, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/nyitottakademia.hu

Tari Annamária a könyvtárban

Tari Annamária a könyvtárban

November 4-én 17 órakor Tari Annamária, pszichológus, pszichoterapeuta lesz az esztergomi könyvtár vendége, aki egyebek közt az olvasás és a lélek kapcsolatáról is beszél majd. Beszélgetőpartnere Bánhidy Vajk lesz.

Tari Annamária arról szól egyebek mellett, miképp juthat az ember az olvasás által olyan emberi képességek birtokába, amelyek megkönnyítik a világba való aktív beilleszkedést.

Tari Annamária tizenöt éves korában döntötte el, hogy pszichológus lesz. Egyik gimnáziumi tanára azt kérdezte az órán, hogy „ki tudja, mit jelent a pszichoanalízis?” Annamária akkor határozta el, hogy ezzel a tudománnyal kell foglalkoznia.

„Nehézfiúkkal” kezdte
Első diplomáját gyógypedagógusként szerezte, és a főiskola utolsó évében már felvételizett az ELTE-re, pszichológia szakra. A két diploma és a gyógypedagógusi előélet kimondottan hasznos volt a pályája során. Eleinte nehezen kezelhető gyerekekkel foglalkozott egy fiúnevelő otthonban, aztán intézetből kikerült gyerekek utógondozásával folytatta, majd öt évig volt fiatalkorú bűnelkövetők hivatásos pártfogó-felügyelője Kőbányán.

Ezután képezte át magát klinikai szakpszichológussá, de máig rengeteget profitál azokból a tapasztalatokból, melyeket a nehezen kezelhető fiatalokkal való munkája során szerzett.

A kórházi gyakorlat mellett folytatta szakmai képzését, megszerezte a pszichoterapeuta és pszichoanalitikus címet.

„Ha vannak kérdéseid, amiket sosem mertél kimondani”

A médiaszereplést a kilencvenes évek második felében kezdte, először az MTV Repeta című, délutáni középiskolás korosztálynak szóló magazinműsorába hívták rendszeresen tanácsot adni. Legtöbben az RTL Klub Reggeli című műsorából vagy a Viva zenei csatorna Intim szféra című műsorából ismerhetik; szerepelt a Magyar Rádió, a Klubrádió és a Radiocafé adásaiban is.

2003-ban jelent meg első könyve Intim szféra címmel, mely a 17-25 éves korosztály problematikájával foglalkozik, mely a hasonló című tévéműsor anyagából válogat.
„Az Intim szféra könyv gondolata nem sokkal a VIVA Televízión futó műsor befejezése előtt fogalmazódott meg bennem, mert a kapott levelek és visszajelzések egyértelműen mutatták, hogy a pszichológiai problémák és kérdések egyre fontosabbak mindenkinek. Egy olvasmányos, de klinikai szempontból korrekt és használható információkat tartalmazó, ismeretterjesztő könyvet szerettem volna létrehozni, megtartva a műsorban megismert stílust” – írja Annamária a könyv honlapján.

A lelkünket is kell ápolni
A visszajelzések szerint a könyvet nagyon jól fogadták a fiatalok, és a szakemberek szerint is hiánypótló felvilágosító irodalom született. Annamária hivatásának tekinti, hogy segítsen a fiataloknak. Egyik legfontosabb törekvése, hogy megváltoztassa azt a nézetet, mely szerint, aki pszichológushoz jár, az bolond vagy öngyilkosjelölt, de biztos hogy valami nem stimmel nála. Szerinte, ha természetes, hogy ápoljuk a testünket, ugyanilyen megszokottá kéne válnia, hogy a lelkünkkel is foglalkozunk. Legfontosabb célkitűzése a pszichológiai ismeretek széles körű terjesztése, a pszichológiai kultúra fejlesztése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.