Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 28. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Táska helyett élelmiszeres szatyrot rabolt az esztergomi férfi - vádemelés

Táska helyett élelmiszeres szatyrot rabolt az esztergomi férfi - vádemelés

Egy élelmiszerekkel teli szatyor volt annak az esztergomi rablónak zsákmánya, aki még télen bántalmazott és kirabolt egy asszonyt Esztergomban. A rendőrség vádemelési javaslattal zárta le az ügyet a minap.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetése után 13 órán belül elfogták azt az 56 éves férfit, aki 2013. december 10-én Esztergomban az utcán bántalmazott egy asszonyt és elvette tőle a táskáját. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Cs. László 19 óra körüli időben támadt rá a sértettre, majd megpróbálta kitépni a táskát a földön fekvő sértett kezéből. Miután ez nem sikerült neki, az asszonynál lévő, élelmiszerekkel teli szatyrot vette el tőle, majd elmenekült a helyszínről. Az esztergomi nyomozók forró nyomon indultak a tettes felkutatására. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a rendőrök rövid időn belül azonosították a férfit, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. Cs. Lászlót 13 óra múlva, 2013. december 11-én Dorogon fogták el az egyenruhások. Az 56 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy ugyanabban az üzletben vásárolt, mint a sértett. Fizetés után követte és megvárta, míg egy másik üzletben is végzett. Azt is kivárta, hogy a nő pénzt vegyen ki a banki automatából, majd erőszakkal elvette értékeit. Cs. Lászlót az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. A férfi ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség lezárta és május 26-án vádemelési javaslattal élt az Esztergomi Járási Ügyészségnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT