Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. December 07. 10:11, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Tatabányai siker az esztergomi Kertes-kupán

Tatabányai siker az esztergomi Kertes-kupán

Tatabánya alakulata nyerte meg az esztergomi sportcsarnok negyedik Kertes László Kupáját a minap. A tornán kilenc csapat mérkőzött meg egymással az egykori kiváló NB I-es játékos tiszteletére rendezett kupán.

Idén negyedik alkalommal zajlott le a 12-13 éves gyerekeknek rendezett Kertes László Kupa a minap az esztergomi Pézsa Tibor sportcsarnokban. A tornára kilenc csapat nevezett be, melyek 3x3-as csoportban küzdöttek meg a selejtezőkben. A továbbjutott együttesek közül aztán a csoportok azonos helyezettjei játszották le a helyosztókat.
Osvald Zsolt főszervező szerint a selejtezők alatt mutatott teljesítmény alapján a döntőbe a három legjobb csapat jutott be.

A Lábatlan és a Tatabánya közel azonos játékerőt képviselt és ez a mérkőzésükön látszott is, hiszen izgalmas mérkőzésen döntetlen után büntetőkkel győzött a Tatabánya. A Párkányi csapat nagyon ügyesen játszott minden mérkőzésén, de egy évvel fiatalabbak voltak a többieknél, így ez eredménnyel nem mindig párosult” – részletezte a főszervező.

A házigazda Esztergom a hetedik lett, a tornát pedig végül Tatabánya nyerte meg Lábatlan és Párkány előtt. A csapatsikerek mellett egyéni elismeréseket is kiosztottak a szervezők, a legjobb játékos címet a tatabányai Tóth Bence érdemelte ki, a legkiválóbb kapus a lábatlani Balla Olivér lett, míg a legsportszerűbb Fenyvesi László a lábatlaniak edzője. Az eredményhirdetésen Kertes László nem tudott megjelenni, de két volt csapattársa Winkler János és Tarnóczi Imre segített a díjak átadásában Osvald Zsoltnak, aki méltatta Kertes László életútját és példaként állította a gyerekek elé, kiemelve azt, hogy egy kisvárosból is el lehet jutni NB-I-ig, ahogy a főszervező fogalmazott, ehhez csak sok tehetség és még több szorgalom kell hozzá.

Kertes László 1937-ben Esztergomban született. 14 évesen kezdett az Esztergomi Bányász ifiben, majd 16 évesen mutatkozott be a felnőttek között az Esztergomi Vasasban. 1957-ben került Dorogra, ahol 7 év alatt 132 NB I-es mérkőzésen 32 gólt rúgott. 1964-ben visszakerült Esztergomba, ahol 1973-ig játszott. Utána sokáig edzősködött többek között Esztergom, Nyergesújfalu, Tokod és Tát csapatainál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.