Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2021. Szeptember 29. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: Táti Kultúrház

Táti programok

Táti programok

Október 3-ra két programot is kínál a táti Kultúrház és Könyvtár.

Térzene a Római Katolikus Templom előtt koncertsorozat
2021. október 3-án (vasárnap) 11.15-től
Schreck Ferenc és tanítványai.

A Táti Lavotta János Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós kamara együttes tagjai Pogrányi Kálmán Kristóf, Galba Krisztián trombita, Pogrányi János Dávid és Bérczi Bendegúz baritonkürt. A quartett negyedik éve működik. Sajnos az elmúlt másfél év megnehezítette a közös játékot, nem tudtak próbálni.
2020. március 7-én volt az utolsó közös játék lehetőség, a LV. Komárom-Esztergom Megyei Zeneiskolák Kamarazene Fesztiválja, melyet Tatán rendeztek meg. Itt bronz minősítésben részesült az együttes.
Az együttesből hárman Galba Krisztián kivételével, a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar játékát is erősítik.
A mostani koncertre a Tatai fesztivál műsora mellett néhány új dallal készültek, melyek quartett és duó formációban csendülnek fel, valamint a felkészítő tanár, Schreck Ferenc is játszik szóló darabot harsonán.

Hangfürdő gonggal és hangtálakkal október 3-án (vasárnap) 18.30 órától

Gongokat kb. 6000 éve használnak. Indonéz hangszer, de a legrégebbi példányt Kínában találták. Leginkább szertartásokhoz, szakrális célokra, de a mindennapi életben is használták. A hagyomány szerint a gong hangjában fürödni egészséget jelent. Manapság igen népszerű hangfürdőzéshez, relaxációs és meditációs gyakorlatokhoz. Egyre többen élvezik a hangmasszázs testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásait, mert nem csak halljuk, hanem érezzük is a rezgését!
A hangmasszázs, hangfürdő összes módszere a jó egészséget és közérzetet szolgálja. Az emberi test 70 %-a vízből van és közismert tény, hogy a víz négyszer olyan jól vezeti a hangot, mint a levegő. A hangtálak – a gong és számos más hangszer mellett – fontos eszközei és kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak. A gyógyulási folyamatok serkentésének. Emlékeztetnek bennünket belső egységünkre és teljességünkre, a test szellem és lélek egészséges összhangjára.
A hangtálak csodálatos hangja oldhatja a stresszt, megnyugtathatja az idegeket, ellazíthatja a feszült izmokat, csillapíthatja a fájdalmakat. Jó tapasztalatok vannak a félelmek és szorongások sikeres oldására is.
Minden erőfeszítés nélkül gyorsan relaxált állapotban kerülhetünk, a hangjuk által jó szolgálatot tehet meditációhoz való előkészülethez, sőt a meditáció kísérő hangjaként is alkalmazhatjuk a hangtálak és gongok hangját, rezgéseit.
Részvétel ellenjavallt: Epilepsziában szenvedőknek, 4-6 hétnél korábbi műtéti beavatkozásoknál, pacemakerrel élőknek, gyulladásos betegségeknél, áldott állapot 3. hónapja előtt és utolsó hónapjában nem ajánlott a részvétel. Polifoamot és takarót vinni kell a foglalkozásra.

Címkék: programajánló, tát

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 12:18, kedd | Helyi

Személyi változás a Richter Gedeon Nyrt-nél

Bogsch Erik 2024. március 1. napi hatállyal lemondott a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett – közölte a vállalat február 26-án.

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.