Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 16. 14:08, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Távcsővel és infrakamerával is leselkedett az erőszakos zaklató

Távcsővel és infrakamerával is leselkedett az erőszakos zaklató

Rendszeresen zaklatta, egyszer bántalmazta is volt szerelmét az a férfi, akit most elítéltek. Fellebbezett, így az ügy folytatódik.

Zaklatás vétsége, magánlaksértés bűntette és testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokon mint visszaesőt 3 év 6 hó börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki rendszeresen zaklatta, egy alkalommal bántalmazta is volt szerelmét – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2017 májusától 2018 szeptemberéig szerelmi viszonyt folytattak, melynek a sértett vetett véget. Ezt a férfi nem akarta elfogadni, ezért személyesen és minden kommunikációs csatornán igyekezett a sértettel felvenni a kapcsolatot - annak folyamatos elutasítása ellenére -, és rábírni arra, hogy folytassák a viszonyukat.

A férfi 2018. szeptember 3-tól 2019. január 2-ig 118 esetben hívta telefonon a nőt, több üzenetet is küldött neki. A kapcsolatfelvételek során a férfi bűntudatot igyekezett kelteni a sértettben, továbbá öngyilkossággal, illetve a nő lányainak bántalmazásával fenyegetőzött.

A vádlott többször személyesen is felkereste a sértettet, egy alkalommal a sértett háza előtti 10-es számú főút közepére feküdt, miközben folyamatosan kiabált. A vádlott 2019. február 11-én 13 órakor a sértettet a leányvári kultúrotthonban az egyik rokona temetése utáni toron kereste, innen a gyászolók küldték el a férfit.



A férfi távcsővel és infrakamerával figyelte a nőt a lakása közelében, és ahova követte őt.

Az elkövető 2019. január 31-én 22 óra 20 perckor a sértett leányvári házának udvarára, és a garázsba a sértett akarata ellenére bement, ott a nőre támadt, test szerte ütlegelte, az elszenvedett sérüléseket okozó bántalmazás alkalmas volt 8 napon túli sérülés okozására.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyaláson meghozott határozatával 3 év 6 hó börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő felmentésért és enyhítésért jelentett be fellebbezést – tette hozzá a vádhatóság közleményében.

Korábbi cikkek:

Szörnyű látvány a kiégett dorogi lakás – FOTÓK

Kigyulladt egy autó Esztergomban

Autórongáló nagyit fogtak az esztergomi rendőrök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.