Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi
Forrás: Irány Esztergom

Tekerj és irány Esztergom!

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

Az Irány EsztergomTurisztikai Tájékoztató Központ közösségi oldalán hívta fel a figyelmet egy nemrég átadott kerékpáros pihenőre és a SacraVelo kerékpáros hálózatra. A tavasz beköszöntével egyre többen kelnek útra és sokan közülük az aktívabb kirándulási formákat választják.

A Dunakanyar fővárosa hétvégenként is ideális célpontja lehet a bicikliseknek. Az esztergomi kerékpárúton végig a Duna-part mellett haladva csodálhatjuk a természet tavaszi ébredését, de a Várhegyre is érdemes feltekerni, ahol a Sötétkapu előtt szintén egy komfortos pihenőhelyet találunk.

A Duna térségében felfedezésre váró szakrális helyekről, templomokról és kastélyokról www.sacravelo.eu honlapon vagy a SacraVelo mobilalkalmazással tájékozódhatunk. Komárom-Esztergom megyében több településen is keresztül halad a SacraVelo és konkrét túra ajánlatok közül is lehet választani.

Fotó: Irány Esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 07. 09:21, péntek | Helyi

Boldog Gizellára, Szent István király feleségére emlékezünk Esztergomban

A koronavírus-járvány előtti időkben ezen a napon, Gizella napján tartotta ünnepi megemlékezését Gizella királyné emléktáblájánál az esztergomi Német Nemzetiségi Önkormányzat és Esztergom Város Önkormányzata.

2021. Május 07. 07:27, péntek | Helyi

Pénteken, szombaton és vasárnap Itt a Magyar Róma! címmel történelmi séták indulnak Esztergomban

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.