Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 19. 10:07, péntek | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Télen is remekelnek az esztergomi evezősök

Télen is remekelnek az esztergomi evezősök

Kitűnően teljesítettek a téli szezonban is az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének versenyzői. Az ifjú sportolók januárban és februárban díjátadón, téli kupán és ergométeres bajnokságon is a legjobbak között szerepeltek.

A Magyar Evezős Szövetség január 8-án tartotta meg éves Díjkiosztó Gáláját, melyen a nemzetközi eredményeket elért versenyzők mellett, értékelte a szervezet az utánpótlás tavalyi sikereit is. A 2015-ös „Diákranglista Versenysorozaton” elérhető pontok összesítése után a 14 éves lányok kategóriájának győztese az esztergomi Szívós Nóra lett. Második helyen csupán 4 ponttal lemaradva a szintén esztergomi Ruzsits Dorottya végzett.

Ezt követően január 23-án az egylet az Árpád-házi Szent Erzsébet Iskola tizenhárom tanulójával és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium három diákjával indult Budapesten a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségének Téli Kupáján. Az ergométeres versenyen az esztergomi sportolók mind az egyéni, mind a négyfős csapatszámok első három helyezését megnyerték. A dobogóról mindössze két versenyző maradt le, akik 4. helyezéseket értek el. Az Erzsébet diákjai további versenyszámokban: grundbirkózásban és fekve nyomásban is jeleskedtek. A résztvevőket Teich István, Szántó Roland, Szántó Gellért testnevelők, valamint Mármarosi János edző készítette fel.

Február 13-án Budapesten újabb versenyre látogattak az esztergomi fiatal evezősök. A Magyar Evező Szövetség ekkor rendezte meg ugyanis a Sport XXI Utánpótlás Országos Ergométeres bajnokságot a 10-14 éves korú sportolók részére. Az esztergomiak nyolc versenyzővel álltak rajthoz. Közülük a 11 éves fiúk korcsoportjában a kilenc indulóból bronzérmes lett Szigeti Ferenc. A 12 éves fiúk 18 fős mezőnyében negyedikként zárt Pataki Máté, míg 12.-ként Balog Csaba Roland, 18.-ként pedig Szívós Márton. A 14 éves fiúk 47 fős mezőnyében 7. helyet szerzett Barna Csanád, mellette a versenyt 15.-ként Domokos Mihály, 38.-ként Balog Gábor Kristóf, 42.-ként pedig Varga Boldizsár fejezte be.

Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete az Olimpiai Bizottság, a Magyar Evezős Szövetség és Esztergom önkormányzatának pályázati támogatásainak ösztönzéséire is, alapvetően az utánpótlás neveléssel, és a város diáksportjával való kapcsolatának erősítésére törekszik. Teszik ezt azért is, mert a középiskolák elvégzése után versenyzőik Budapesten, vagy más nagyvárosokban tanulnak tovább. Az egyetemi és főiskolai tanulmányaik alatt csak néhányan járnak vissza edzésekre. Igazolja ezt a tényt az is, hogy jelenleg volt válogatott kerettag versenyzőik közül öten igazoltak át és versenyeznek budapesti klubokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.