Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 26. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp/Esztergomi Futóművek

Téli futás az Esztergomi Futóművekkel

Téli futás az Esztergomi Futóművekkel

Idén sem hagyják ki az Esztergomi Futóművek futói a nemzetközi, Yours Truly elnevezésű versenyt, melyhez az Erzsébet Parkban bárki csatlakozhat vasárnap. Az esztergomi futóközösség hetedik éve indul ezen a kihíváson.

Már hagyományosan idén is csatlakozik az Esztergomi Futóművek ASE a finn kezdeményezésű Nemzetközi Futáshoz, mely minden évben a leghidegebb időszakban zajlik le. A Yours Truly elnevezésű kihívás mindig télen várja a futókat, így amikor nincsenek versenyek, akkor is összemérhetik – virtuálisan – erőnlétüket a sportolók. Ez becsületbeli futás, mivel az 50 kilométeres illetve rövidebb távot és az időt minden futó saját magának méri.

A nemzetközi versenyhez csatlakozva Esztergomban most vasárnap illetve február 24-én szintén várja a Yours Truly a vállalkozó kedvű futókat.

Mindkét alkalommal a nap teljes 24 órája a rendelkezésedre áll a teljesítéshez, ám az Esztergomi Futóművek tagjai közösen rajtolnak el az Erzsébet parkból 10 órakor. A teljes táv 50 kilométer, a féltáv 25 kilométer, de természetesen lehet kisebb távokat futni, gyalogolni. A távot és az időt mindenki magának méri, de a Futóművek sportoló akár összesítik és be is küldik az esztergomi eredményeket.

Aki mégis más időpontban szeretne futni, annak is szívesen begyűjti az eredményét az esztergomi klub és továbbítja az egyesület tagjaiéval együtt. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a külön futók küldjél el adataikat az esztergomifutomuvek@gmail.com címre.

futás, esztergomi, futóművek, esztergom,

Az Esztergomi Futóművek frissítőként az Erzsébet parknál teával, forralt borral, zsíros kenyérrel hagymával kínálja a futókat, amit bárki kiegészíthet egyéb finomságokkal.

Mindezen túl, öltözési, fürdési lehetőség is van a Szent István Strandfürdőben 250 forintos futójegy megváltásával.

Az Esztergomi Futóművek már hetedik éve vesz részt ebben a nemzetközi versengésben. Az utóbbi években pedig Esztergomban futottak a legtöbben az országban.

De miért is futunk majd tulajdonképpen?
Ezt a különleges „nemzetközi futóversenyt” 2001-ben hirdette meg először a finn ultrafutó, Seppo Moilanen. Valószínűleg nem gondolta volna, hogy pár évvel később ilyen sikeres lesz a kezdeményezés, és ennyien mozdulnak meg világszerte január és február utolsó vasárnapján. A versenyt eredetileg 50 és 25 kilométeres távokon hirdette meg, de az érdeklődésre való tekintettel ma már a két versenynap 24 órájában mindenki ott és annyit fut, ahol és amennyi jól esik. Az eredményeket aztán Seppo a világhálón publikálja.

Tavaly annyira megtetszett neki az Esztergomi Futóművek, Mitter Balázs által készített fotója, hogy feltette a versenykiírás főoldalára. A kép ITT található!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.