Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2017. Április 24. 12:43, hétfő | Helyi
Forrás: közlemény

Teljes körű szakmai műhellyé vált az esztergomi orvoskonferencia

Teljes körű szakmai műhellyé vált az esztergomi orvoskonferencia

Képalkotó diagnosztika a kardiológiában címmel április 21-én és 22-én a Szent Adalbert Központban tartotta tizenegyedeik konferenciáját a két szervező, a Magyar Kardiológusok Társasága és a Vaszary Kolos Kórház I. Belgyógyászati osztálya. A tudományos értekezésen a szív- és érrendszeri betegségekkel foglalkozó szakorvosok, kutatók, fejlesztők vettek részt.

Az esemény megnyitóján Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte a tudományos tanácskozást. A város első embere többek között így fogalmazott: „, Tudjuk jól a statisztikát, hogy Magyarországon az elhalálozás vezető okai között elsőszámúak a szív- és érrendszeri betegségek. Kiemelten fontos tehát a mostani konferencia, ahol a kardiovaszkuláris képalkotás témája mentén ismertetik ennek a vizsgálómódszernek a fejlődését. Mi laikusok, e szakma szempontjából civilek, e helyről is köszönjük, hogy áldozatos fáradozásukkal harcolnak betegségeink ellen, s szolgálatukban küzdenek értünk, családtagjainkért, barátainkért, ismerőseinkért.”

A megnyitó során ugyancsak köszöntötte a rendezvényt dr Dinnyés József kardiológus, belgyógyász, osztályvezető főorvos, aki alapvetően a konferencia elmúlt tíz évének eredményeiről szólt. Mint egy helyen kiemelte a 12 éve indult sorozat ötletét két másik kollégájával, Asbót Richárddal és Karlóczai Kristóffal találták ki. Dr Dinnyés József arról is megemlékezett, hogy az eltelt években a konferenciákon sorra vették a szív- és érrendszer sok betegségét, így többek között a szívizom , a szívbillentyű betegségeit, a szívelégtelenséget, de téma volt a képalkotás jelentősége a diagnosztikában, mint fő illetve visszatérő elem is.
Szintén az előadások előtt beszélt a résztvevőkhöz Dr Maurovich Horvát Pál kardiológus szakorvos, a Magyar Kardiológusok Társasága Kardiológiai Képalkotó Munkacsoport elnöke, aki elmondta, hogy még egyetemi hallgatóként csatlakozott a konferenciához anno, most pedig úgy látja, hogy egy rendkívül gazdag és színes program, ami véleménye szerint egy teljes körű szakmai műhellyé vált az évek során.

A köszöntések sorát végül Dr Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház főigazgatója zárta, aki egyebek mellet azt hangsúlyozta, hogy az esztergomi önkormányzat támogatásának köszönhetően az intézmény be tudott szerezni több orvosi műszert, köztük egy kardiográf berendezést, amire már régóta szükség volt.
A konferencián ezt követően két napos, sűrű és tartalmas szakmai munka következett, melynek során több, mint harminc előadást hallgathattak meg a résztvevők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.