Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 23. 14:44, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Teljes útzár 3 hónapig és több változás a Baross utcánál!!!

Teljes útzár 3 hónapig és több változás a Baross utcánál!!!

Szennyvízvezeték- és útépítés miatt forgalmi rend változás lesz 3 hónapon keresztül a Baross Gábor utcánál épülő körforgalomnál. Autósokat és buszokat is érint.

A Kiss János altábornagy utcából, a rendőrség felől 3 hónapig nem lehet majd behajtani a Baross Gábor utcába szennyvízvezeték- és útépítés miatt.

Az új közmű több száz méter hosszú szakaszon épül meg (a gázvezeték mellett elhelyezve) az ipszilon útszakaszokon az intermodális csomóponthoz (IMCS) kapcsolódó beruházás kapcsán. A csatorna- és útépítési munkálatok március 26-án, hétfő reggel 7 órától folytatódnak és előreláthatóan június 31-ig tartanak.
30 km/órás forgalomlassító táblák lesznek kihelyezve a 111-es úton. A Kiss János altábornagy – Baross Gábor utcai kereszteződésben sárgán fognak villogni a jelzőlámpák. A belváros felöli kanyarodó sávot lezárják, ezért figyelmesen és ne rutinból vezessenek a közlekedők.

A Baross Gábor utca bevezető szakaszának lezárása érinteni fogja a helyi buszközlekedést is.

Az Ady Endre utcát kizárólag (!) az autóbuszok közlekedésének elősegítése érdekében kétirányúsítják. A Sugár út felől az Ady Endre utcában ezért meg fognak jelenni az autóbuszok a szemközti forgalmi sávban. Három hónapig az Ady Endre és az Erzsébet királyné utcák találkozásánál ideiglenes buszmegállókkal biztosítják a lakosságnak a fel- és leszállási lehetőséget. (A Kiss János altábornagy utcai, a Szent Anna (Kerek) templom utáni buszvárókat váltják ki ezek az ideiglenes megállóhelyek.)

Emellett TILOS lesz megállni három hónapig az Ady Endre utcában, hogy a párhuzamos közlekedés, a buszok haladása biztosítva legyen az utcában. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. projektjében, a Baross és Sugár utcáknál épülő körforgalom közelében a csatornarendszer kiváltása amiatt lett időszerű, mert az 1920-30-as évek csövei nem bírják el az új aszfaltburkolat terhelését. A forgalmi változtatásokat a Magyar Közút nonprofit Zrt. és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hangolta össze az önkormányzattal a fejlesztés kapcsán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.