Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2021. Április 24. 08:59, szombat | Helyi

Teraszra busszal ?

Teraszra busszal ?

Ma nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai. Jó lesz újra a szabadban, napsütésben, meginni egy habos hosszú kávét, rövid feketét, vagy jóféle teát.

Megint lehet, igaz óvatosan együtt lazítani, trécselni, lógni, bandázni. Kinek mi a szimpatikusabb. Gyerekekkel, vagy nélkülük, barátokkal, barátnőkkel, párban, vagy akár egyedül is. Hosszú idő után visszakaptunk egy addig talán nem kellően értékelt programot. Ahol nem a szabadban ücsörgés a leglényegesebb elem. „Beülni” a legtöbbünknek annyit tesz, mint kellemes helyen, jó társaságban élvezni a figyelmes kiszolgálást, és laza, vagy komoly beszélgetés mellett jókat enni, inni. Azért ne feledjük, a járványnak nincs vége, kellő óvatossággal kezeljük a frissen érkezett szabadságot!

Nekünk esztergomiaknak most éppen kapóra jön, ha nem akarunk autózni, vagy taxit hívni, akkor ingyen is eljuthatunk kedvenc kávézónk, éttermünk teraszára. Május 8-ig még városunkban jár a Zöld Busz, ami térítésmentesen szállítja az utasokat. Ma például délelőtt a Bánomi lakótelep és a vasútállomás között, holnap délután a Bánomi lakótelep és a Kenyérmezői forduló útvonalon. Hétköznapokon a menetideje jóval hosszabb, erről a város honlapján lehet tájékozódni.

A tesztjárat menetrendje a csatolt táblázatban

Fotó: Somogyi Lajos

#magyarorszag #itm #zoldbusz

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.