Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 24. 08:59, szombat | Helyi

Teraszra busszal ?

Teraszra busszal ?

Ma nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai. Jó lesz újra a szabadban, napsütésben, meginni egy habos hosszú kávét, rövid feketét, vagy jóféle teát.

Megint lehet, igaz óvatosan együtt lazítani, trécselni, lógni, bandázni. Kinek mi a szimpatikusabb. Gyerekekkel, vagy nélkülük, barátokkal, barátnőkkel, párban, vagy akár egyedül is. Hosszú idő után visszakaptunk egy addig talán nem kellően értékelt programot. Ahol nem a szabadban ücsörgés a leglényegesebb elem. „Beülni” a legtöbbünknek annyit tesz, mint kellemes helyen, jó társaságban élvezni a figyelmes kiszolgálást, és laza, vagy komoly beszélgetés mellett jókat enni, inni. Azért ne feledjük, a járványnak nincs vége, kellő óvatossággal kezeljük a frissen érkezett szabadságot!

Nekünk esztergomiaknak most éppen kapóra jön, ha nem akarunk autózni, vagy taxit hívni, akkor ingyen is eljuthatunk kedvenc kávézónk, éttermünk teraszára. Május 8-ig még városunkban jár a Zöld Busz, ami térítésmentesen szállítja az utasokat. Ma például délelőtt a Bánomi lakótelep és a vasútállomás között, holnap délután a Bánomi lakótelep és a Kenyérmezői forduló útvonalon. Hétköznapokon a menetideje jóval hosszabb, erről a város honlapján lehet tájékozódni.

A tesztjárat menetrendje a csatolt táblázatban

Fotó: Somogyi Lajos

#magyarorszag #itm #zoldbusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.