Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. December 04. 12:56, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Terence Hill, Jean-Paul Belmondo, Király Gábor és sokan mások segítenek a Jónak lenni jó! jótékonysági akción

Terence Hill, Jean-Paul Belmondo, Király Gábor és sokan mások segítenek a Jónak lenni jó! jótékonysági akción

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójára, amelynek idén a Magyar Református Szeretetszolgálat a kedvezményezettje.

A mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalra folyamatosan kerülnek fel a felajánlott tárgyak, amelyeket fix áron lehet megvásárolni, a december 18-i egész napos műsorfolyamban pedig három tárgyra lehet majd licitálni. A 1358-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet hozzájárulni a kezdeményezéshez - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője az MTI-nek.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória-mintával festett korsóvázája, amelyre Jean-Paul Belmondo, Törőcsik Mari és Király Gábor aláírása került, 500 ezer forintról indul. Jean-Paul Belmondo francia filmszínész Cerruti márkájú kabátját ajánlotta fel dedikált fotójával és egy hitelesítő levéllel, a licit induló ára szintén félmillió forint.

Fix áron vásárolható meg José Cura operaénekes dedikált CD- és DVD-csomagja, Törőcsik Mari színművész botja, Király Gábor labdarúgó legendás mackónadrágja, valamint a Puskás Ferenc, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor és Buzánszky Jenő által dedikált focilabda.

A kezdeményezéshez felajánlásával csatlakozott mások mellett Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs labdarúgó, Hosszú Katinka úszó, Gyurta Dániel és Gyurta Gergely úszó, Marton Éva operaénekes, Ákos és Frenreisz Károly zenész, Bagi Iván és Nacsa Olivér humorista, Balázs János zongoraművész, valamint a Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Virtuózok Produkció is.Don Matteo, azaz Terence Hill színész december 12-én Rómában várja felajánlásával a jótékonysági program munkatársát, Bogányi Gergely zongoraművész pedig Vácon ad hangversenyt vasárnap az idén 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat javára - ismertette a részleteket Siklósi Beatrix.

Idén is "gyerekek a gyerekekért" címmel csatlakozik az akcióhoz a gyerekhíradós stáb, míg a törökszentmiklósi helyi közösség a hétvégén árusított tárgyakból származó bevétellel támogatja a szervezetet.

A főszerkesztő elmondta: a közmédia csatornáin a december 18-i adásban a stúdióbeszélgetések mellett két külső helyszínről, a Bethesda Gyermekkórházból és a "magyarországi reformáció fellegvárából", Debrecenből jelentkeznek a közmédia munkatársai, továbbá Kárpátalján és Felvidéken is forgatnak anyagokat.

A közmédia Jónak lenni jó! akciója 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, tavaly pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot mintegy 225 millió forinttal tudta segíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.