Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2017. Március 13. 10:05, hétfő | Helyi
Forrás: Richter

Terézanyu pályázat: Mersz-e bátor lenni?

Terézanyu pályázat: Mersz-e bátor lenni?

Ki mertél-e állni magadért, vagy másért, vagy csak szerettél volna? Mertél-e változtatni, túllépni a korlátaidon vagy még gyűjtöd hozzá az erőt, az inspirációt?

A személyes bátorságról, merész döntésekről, vakmerő változtatásokról vagy éppen a próbálkozásról, vágyakozásról szóló női történeteket várnak április 9-ig a Terézanyu pályázatra. Idén újdonság, hogy „egyperces” videóval is lehet pályázni. A pályaművek feltöltéséhez szükséges űrlap és bővebb információ a www.terezanyu.hu oldalon található.

Az idén nyolcadik éves Terézanyu pályázat története során eddig közel tízezer írás érkezett, ami azt mutatja, hogy egyre több nő meri nyíltan felvállalni az érzéseit, mindennapi küzdelmeit. A pályázat feltételei a régiek: a vallomásokat a pályázóknak egyes szám első személyben kell megírniuk, terjedelmük legfeljebb 5000 karakter, az egyperces videók hossza másfél perc lehet. A pályaművek leadási ideje 2017. április 9. A nyerteseket a zsűri tagjai: Beke Zsuzsa, a Terézanyu pályázatot támogató Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa írónő, a pályázat megálmodója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Dobó Kata színésznő és Pásztor Anna énekesnő választja ki. A felolvasással egybekötött díjátadó május 4-én lesz. A díjazott egyéni írások megjelennek a www.terézanyu.hu és a Nők Lapja Psziché felületein is, inspirálva ezzel a nőket, hogy merjenek lépni és támogassák egymást.

Egy percben a bátorságról
A Terézanyu pályázat kiírását idén Nőnapra időzítették a szervezők, március 8-tól naponta egy történetet adnak közre a honlapon és a pályázat facebook oldalán. Az idei pályázat népszerűsítését szolgáló kisfilmekben a korábbi díjazottak és a zsűri tagjai beszélnek saját bátorságukról vagy éppen az arra való erőgyűjtésről, vallanak vívódásokról, nehezen, de bátran meghozott döntésekről.

„Az idén a bátorságról várunk személyes történeteket. Szokásunkhoz híven mindenre kíváncsiak vagyunk, nem csupán a sikertörténetekre. Írd meg nekünk vagy mondd filmre egy percben, hadd örüljünk együtt a bátor döntésedről, lépésedről szóló történetednek, a változásnak, amelynek eredménye, jutalma lett egy fontos változás az életedben. De osztozzunk abban az érzésben is, ha éppen nem sikerül bátornak lenni, merészen átlépni, túllépni, elrugaszkodni. Írjatok nekünk bátor elhatározásaitokról, tudván tudva, hogy kiállásunk magunkért és másokért nem hozhat mindig sikert. Értékeljük a próbálkozást is, hiszen egymás bátorságából meríthetjük a legtöbb erőt a sajátunkhoz!” – mondja Rácz Zsuzsa írónő.

„Az életünk alakulásában jelentős szerepe van annak, hogy tudunk-e bátrak lenni, mert ez kell ahhoz, hogy ki tudjunk lépni a komfortzónából. Ha valaki ezt nem teszi meg, akkor egy helyben toporog, akár egy egész életen át” – állítja Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, aki szerint ahhoz, hogy az életben képesek legyünk előre haladni, egyfolytában bátornak kell lennünk. A Richter Gedeon Nyrt. társadalmi szerepvállalásában kiemelt szerepe van a nőknek, a társaság ezért is tartja fontosnak, hogy támogasson egy olyan egyedülálló programot, amelyben nők vallanak magukról meglepő őszinteséggel, tabukat döntve, felszínre hozva mindenkit érintő, társadalmi szintű kérdéseket.

„35 évig a biztonságos középszert választottam a bizonytalan kiugrás helyett. Aztán a gyerekeim születése után testi és lelki mélypontra kerültem. Az lett volna logikus, hogy visszanyúlok ezekhez a biztonsági lépésekhez. Mégis egy rizikósabb, egyéni utat választottam” – mondja el egy tavalyi díjazott, Papp Nóra, a Gyerünk anyukám mozgalom életre hívója, aki egykorvolt sportolóként határozta el, hogy rendbe szedi az életét. Ikreivel a babakocsiban futni kezdett, majd követői is lettek, akik ma a népszerű kezdeményezésnek és saját kitartásuknak köszönhetően formát adtak maguknak és az életüknek.

A további videókban Balassa Gabi (különdíjas, 2015) állítja súlyos betegség után, hogy „jó élni, és nem félni”. Kucsinka Gabi (fődíjas, 2013) édesanyja alkoholbetegségét követően tárta a nyilvánosság elé családja történetét. Simon Márta (különdíjas, 2015) egy erdélyi kisfaluból indult el, s ma egyedi hangvételű, karcosan őszinte írásokat és verseket ad közönségének. A videókban szerepel még R. Kelényi Angelika (fődíjas, 2016), aki pánikbetegségéről beszél szokatlan nyíltsággal és Cziffer Vera, aki válása után kezdett új életet, nem is akármilyet: tangózik és első könyve is megjelent.

Érdemes tehát inspirálódni az izgalmas egypercesekből a Terézanyu Facebook oldalán és weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.