Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 29. 10:41, szerda | Helyi
Forrás: MTI/ fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park

Természetvédelmi major alakul a Strázsa-hegyen

Természetvédelmi major alakul a Strázsa-hegyen

A Duna-Ipoly Nemzeti Park 247 millió forint pályázati támogatást nyert el, hogy székhelyén, az esztergomi Strázsa-hegyen természetvédelmi majort alakíthasson ki 2015 végéig.

A támogatást, melyet a honlapján jelentett be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), a Strázsa-hegyi gyepek természetvédelmi kezeléséhez és az állatállomány tartását szolgáló létesítmények építéséhez nyerte el a szervezet.

A projekt célja a természeti értékek bemutatása, a NATURA 2000 kijelölés alapjául szolgáló közösségi jelentőségű fajok és élőhelytípusok megőrzése és a fenntartó gazdálkodás feltételeinek biztosítása. A fejlesztés része a terület rekultivációja, illetve juhhodályt és szarvasmarha téli karámot alakítanak ki.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park a közelmúltban hirdetett pályázatot, amelyben védjegyet adományoznak azoknak a feldolgozott gyümölcstermékeknek, amelyek működési területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik. A védjegy elnyerésére május 31-ig lehet pályázni.

Az 1997-ben alapított Duna-Ipoly Nemzeti Park Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike, a fővárostól északra 60 ezer hektárnyi területen, a Pilis és a Börzsöny hegység nagyobb részén, a Duna és az Ipoly folyók között helyezkedik el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT