Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2022. Február 17. 11:18, csütörtök | Helyi

Tervekkel tele vág neki 2022-nek a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Tervekkel tele vág neki 2022-nek a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Tavaly az egyik legsikeresebb és leglátványosabb civil kezdeményezés volt a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány által megvalósított, virágos városszépítés.

2021. év végén az utolsó bejelentkezésükben hírül adták, hogy nem egy évre szóló, hirtelen felindulásból elkövetett akcióról van szó, hanem hosszú távon terveznek.
Lapunknak az Alapítvány kuratóriumának elnöke Tőkei-Veszely Andrea elmondta:-

„Eljött egy új esztendő, lassan megérkezik a tavasz is, épp ezért a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány hamarosan a "tettek mezejére" lép, hogy ezeknek a lépteknek a nyomán a város tovább színesedjen, mosolya nap mint nap megörvendeztessen minket.

Kedvenc idézetünk, egyben a mozgatórugónk is: „A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt” (Dan Millman).
Már tavaly is hittünk magunkban és abban, amit még nem láttunk, aztán sorban „megláttuk” azokat a dolgokat, melyek megvalósításában hittünk. Sokat dolgoztunk és talán bátran mondhatjuk, hagytunk „lábnyomot” magunk után. Természetesen ehhez az itt élők bizalma és támogatása kellett, melyet most ismét megköszönök.”

Az Alapítvány idén is tele van tervekkel, amelyekről egyrészt még folyik az egyeztetés az Önkormányzattal, másrészt a meglévő, jelenleg szerény önerőhöz továbbra is várják a nagylelkű támogatói felajánlásokat. Azt vallják, hogy a sok kicsi sokra megy és boldogan fogadnak bármilyen összegű adományt.

Terveik között szerepel többek között buszmegállók kizöldítése, a tavaly elmaradt Kossuth híd "felvirágoztatása", a Kucklander irodaházzal szemben elhelyezkedő park rendbetétele és idén is bevállalják a Széchenyi téren, illetve a Bottyán hídon található kandeláber sor felmuskátlizását.
Tervezik továbbá, az OTP előtti virágágy megszépítését, a K&H és a Háromszerecsen ház előtti 3 fának otthont adó faláda beültetését, kisebb fák és virágok ültetését a város kopárabb területeire.

- „Mindezek persze még csak álmok szülte tervek, melyek egy fehér papíron pontokba szedve sorakoznak és megvalósításra várnak. És ehhez kell ismét az itt élők belénk vetett hite és támogatása.” – hangsúlyozta Tőkey-Veszely Andrea.

Nekünk Esztergom a világ egyik legszebb városa és joggal vagyunk büszkék természeti, történelmi és épített örökségünkre.

A Kivirágzó Esztergomért Alapítvány célja ezt a kiváltságot kihasználni és kulturált, vonzó városképet kialakítani, egyúttal ösztönzi a településen élők összefogását és a környezettudatos gondolkodást is.
Az Alapítvány 2021-ben 3 millió forintot tudott összegyűjteni, hála az Esztergomot szerető és a városért ilyen módon is tenni akaró adományozóknak. Ám ez az összeg a tavalyi tervek megvalósításhoz volt elég, mostanra szinte teljesen kiürült az alapítvány kasszája.

A Kivirágzó Esztergomért Alapítványnak pár hónap áll a rendelkezésére, hogy újabb támogatásokat szerezzen és tervezni tudjon a befolyó összeggel.

Arra kérnek mindenkit, akinek fontos, hogy milyen környezetben jár munkába nap, mint nap, tologatja a babakocsit, levegőzik a barátaival, vagy sétál a vendégeivel, ha teheti támogassa őket az alábbi bankszámlaszámon.


Bankszámlaszám:
Kivirágzó Esztergomért Alapítvány
K&H Bank
10403648-50526980-65551009

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.