Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 26. 08:46, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/MSZP közlemény

Testületoszlatást és új választást szeretne az MSZP Esztergomban

Testületoszlatást és új választást szeretne az MSZP Esztergomban

Feloszlatná a testületet a helyi MSZP és új választásokat szeretne Esztergomban. Mindezt közleményben fejtette ki a szervezet, miután a Fidesz bejelentette, hogy mostani képviselői nem indulnak a következő választáson.

A Magyar Szocialista Párt esztergomi csoportja szerint a Fidesz és a KDNP esztergomi szervezete elismerte, hogy pártjaik az elmúlt években rossz irányba vezették, és gyakorlatilag tönkretették Esztergomot. A Lukács Zoltán megyei elnök, Gál Tamás esztergomi elnök és Nyíri Attila önkormányzati képviselő által aláírt közleményben a párt kifejtette, hogy a Fidesz és a KDNP megújulásáról szóló híreket csupán porhintésnek tartja.

Ez akkor lenne hiteles, ha a két párt városi képviselő testületbe delegált képviselőit azonnali hatállyal lemondatná mandátumáról. Ezután közreműködne abban, hogy átfogó vizsgálatot lehessen tartani a város elmúlt tíz évének gazdálkodásáról, kiemelten kezelve a városi tulajdonban lévő gazdasági társaságokat. A Fidesznek az is kötelessége lenne, hogy megnevezze, Meggyes Tamás mellett mely Fideszes politikusokat terheli közvetlen felelősség a város tönkretételéért.

A Fidesz bejelentette, hogy a most regnáló képviselői közül senkit nem indít a következő önkormányzati választáson. Ezzel azt is beismerték, hogy képviselőik mindegyikét alkalmatlannak tartják, és tőlük pártjaik megvonták a bizalmat. Ezek után semmi értelmét nem látjuk, hogy ezek az alkalmatlan, bizalmat vesztett emberek további egy évig ártsanak a városnak.

A kialakult helyzetben az MSZP Komárom-Esztergom Megyei Szervezete felszólítja a Fidesz-KDNP esztergomi képviselőit, hogy azonnali hatállyal mondjanak le mandátumukról. Ezen túlmenően újra kezdeményezik, hogy az esztergomi képviselőtestület oszlassa fel magát.

Az MSZP véleménye szerint egy új választással kell utat nyitni egy alkalmas, tisztességes új városvezetés felállítása előtt.

Amennyiben a Fidesz-KDNP képviselői ezt a javaslatot nem támogatják, azzal elismerik, hogy semmiféle megújulás nem történt, csupán Meggyes Tamás bohócait kicserélik Völner Pál bohócaira Orbán Viktor cirkuszában
” – fogalmaztak az MSZP-s politikusai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.