Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2013. Május 04. 08:21, szombat | Helyi
Forrás: lvp / könyvtár

Testvérkönyvtárunk lett a párkányi könyvtár

Testvérkönyvtárunk lett a párkányi könyvtár

Testvérkönyvtári szerződést írt alá a minap az esztergomi és a párkányi könyvtár. A kapcsolat célja mindkét könyvtár tevékenységi körének gazdagítása, valamint szakmai szintjének emelése és a kultúra támogatása.

Bővült az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár elektronikus anyaga a közelmúltban, melyek akár kutatási, akár kíváncsiskodási céllal könnyedén elérhetünk. Emellett testvérkönyvtárral is gazdagodott az intézmény, írtuk ezt a minap.

Városi könyvtárunk honlapján a napokban kifejtette a létrejött kapcsolat részleteit. Mint olvasható, a cél mindkét könyvtár tevékenységi körének gazdagítása, valamint szakmai szintjének emelése illetve a kultúra támogatása.

A célkitűzéseket tapasztalatcseréken, egymás rendezvényein, konferenciáin, szakmai megbeszélésein való részvétellel valósítják meg a könyvtárak. Emellett a Helischer József Városi Könyvtár vállalja magyarországi pályáztatók által határontúliaknak kiírt pályázatok esetén a lebonyolító szervezet szerepét. A két partnerkönyvtár közös pályázatokat fogalmaz meg és terjeszt elő, akár saját országaik, akár az Európai Unió által kiírt pályázati források megszerzésére. Mindezen felül közös programokat, projekteket dolgoznak ki és valósítanak meg, egyebek között a magyar nyelv ápolása érdekében. Sőt ezenkívül az intézmények gyűjtik egymás számára és cserélik a helyi kiadványokat, közvetítik saját kulturális értékeiket, kölcsönösen publikációs lehetőséget biztosítanak egymás kiadványaiban, illetve hírleveleiben, tájékoztatják egymást a két ország könyvtárügyében végbemenő változásokról, fejlesztésekről valamint a két könyvtárat foglalkoztató szakmai kérdésekről.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 07:00, szombat | Helyi

Lady Gaga a Várszínházban

Az Esztergomi Várszínház 2020-as idényében szerdánként népszerű zenés-táncos filmeket vetít.

2020. Július 11. 05:00, szombat | Helyi

Fergeteges lesz idén is a Szent István Napi Zenei Fesztivál

Változatos zenei programok, kiváló fellépők: Tankcsapda, Kárpátia, Punnany Massif, Anna and the Barbies, Radics Gigi, Charlie és még sok más szórakoztató koncert augusztus 15. és 22. között a Fesztiválszigeten!

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.