Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 29. 14:05, péntek | Helyi
Forrás: Fidesz-KDNP Sajtóközlemény

Tétényi Éva veszélyezteti Esztergom működését - sajtóközlemény

Tétényi Éva veszélyezteti Esztergom működését - sajtóközlemény

Tétényi Éva azzal, hogy megtagadta a képviselő-testület által március 14-én elfogadott költségvetés aláírását, nemcsak súlyos törvénysértést követ el, hanem veszélyezteti városunk és intézményeink működését, hiszen április 1-től a helyi önkormányzatokért felelős miniszter a mulasztás megszüntetéséig a nettó finanszírozás alapján a helyi önkormányzatot megillető összeg folyósítását felfüggeszti.


Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az óvodai étkezésre jutó normatívát nem folyósítják, mert polgármester asszony nem hajlandó a képviselő testület által elfogadott költségvetést aláírni. Tétényi Éva önhatalmú, törvénytelen lépésének következménye az is, hogy így idén nincs kátyúzás, nincs zöldfelület-gondozás a városban, holott a Fidesz-KDNP frakció javaslatára a képviselő-testület által elfogadott költségvetés 25 millió forintot szánt kátyúzásra, 20 millió forintot zöldfelület gondozásra, 2 millió forintot a játszóterek karbantartására a tavalyi nulla forinttal szemben. Az óvodák a tavalyi 600 millió forinttal szemben idén 630 millióból gazdálkodhattak volna, ráadásul az állami normatíva felfüggesztésével a gyerekek óvodai étkeztetése, az óvodák működése is veszélybe került valamint a városunk intézményeiben dolgozók (például az óvodapedagógusok, polgármesteri hivatal dolgozói) bérére sem kapja meg a város az állami normatívát mindaddig, amíg a költségvetést nem írja alá a polgármester.

Tétnyi Évának, - ahogy erre a tegnapi testületi ülésen is utalt - egyetlen célja van:
el akarja érni a képviselő-testület feloszlatását akár annak az árán is, hogy városunk és intézményeink működését tönkretegye. Véleményünk szerint azzal, hogy Tétényi Éva nem írja alá a képviselő-testület által elfogadott költségvetést és nem hajlandó újra megszavaztatni, visszaél polgármesteri hatalmával, ezért frakciónk jogi lépéseket fog tenni a törvénytelen állapot megszűntetéséért.

Fidesz-KDNP esztergomi képviselőcsoportja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.