Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 30. 16:19, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Tilos a Kerek-tónál tartózkodni!

Tilos a Kerek-tónál tartózkodni!

A Vasas H.E. egyhangú kibővített vezetőségi döntésével továbbra is részben fenntartja korlátozó intézkedéseit, melyek szerint:

a Kerek-tónál horgászni csak Vasas H.E. tagoknak szabad egyénileg, egymástól 5 méteres távolságot tartva. A tónál csak érvényes területi horgászjegyet birtokló személy tartózkodhat. (Vele egy háztartásban élő, de engedéllyel nem rendelkező személy nem!). A tavat körülvevő területen bármilyen más szabadidős tevékenységet folytatni, nem horgászok számára a kihelyezett ülő alkalmatosságokat, eszközöket használni szigorúan tilos – olvasható a Vasas Horgász Egyesület közleményében.

Hozzátéve, hogy egyéni rekreációs sporttevékenységből fakadóan áthaladni kizárólag a zsiliptől a tó keleti parti (büfé irányából nézve túloldali) területén lehetséges.

Ha a völgyet esetleg lezárják, úgy az illetékes rendvédelmi szervek az érvényes Vasas H.E. tagságot igazoló okirattal rendelkező személyeket beengedik.

„Kérjük az engedély megfelelő oldalon nyitott felmutatásával segítsék az ellenőrzési folyamatot. A Kerektavi Természetház kivitelezési munkálatai tovább folynak. A Vadkacsa büfé kizárólag elvitelre tart nyitva. A Kerek-tó területe nem közterület, a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdona. A fent leírt szabályok betartását a Vasas H.E. rendészeti feladatokat ellátó halőrei, valamint az illetékes rendvédelmi szervek ellenőrzik” – tették hozzá.

A döntés a tulajdonos PPZrt. vezérigazgatója, Esztergom polgármestere, Búbánatvölgy önkormányzati képviselője és a KEMHESZ elnöke egyetértésével született.

„Mindannyiunk egészsége érdekében megértésüket köszönjük” – olvasható a közleményben.

A határozat visszavonásig érvényes.

Korábbi cikk:

Óriási halat fogott az esztergomi horgász – FOTÓK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT