Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 13. 07:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Tilos pontyot fogni május elejétől

Tilos pontyot fogni május elejétől

Május elejétől június közepéig megyénk természetes vizeiben tilos pontyra horgászni, a faj ívás miatt elrendelt védelme miatt, - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az MTI-t.

A ponty szaporodása általában május elején kezdődik, amikor a víz hőfoka eléri a 14-18 fokot és a napos órák száma is ideális.

Schmidt-Kovács Bence, a megyei horgászszövetség szakmai igazgatója elmondta, a ponty hazánk egyik legnépszerűbb halfaja. Szívós, erős fajta, mely igazán komoly testsúlyt is elérhet. Bár testsúly kilogrammonként közel 150-200 ezer ikrát rak le, természetes utánpótlása viszonylag kevés, mert a vízszabályozások miatt csökkent a sekély, füves elöntések területe.Sok vízterület - ahol az állomány elsősorban haltelepítésből származik - mentesülhet a pontytilalom alól, amennyiben erre kérvényt nyújt be a halászati hatóságnál. Az intenzív telepítéseknek hála a pontyot horgászaink egyre többször tudják horogra csalni a Komárom Esztergom megyei Duna szakaszon. A KEMHESZ javasolja a horgászoknak, hogy mindig tájékozódjanak az egyes vízterületeken érvényben lévő, saját horgászrendről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.