Városlista
2021. június 22, kedd - Paulina

Hírek

2021. Május 13. 07:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Tilos pontyot fogni május elejétől

Tilos pontyot fogni május elejétől

Május elejétől június közepéig megyénk természetes vizeiben tilos pontyra horgászni, a faj ívás miatt elrendelt védelme miatt, - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az MTI-t.

A ponty szaporodása általában május elején kezdődik, amikor a víz hőfoka eléri a 14-18 fokot és a napos órák száma is ideális.

Schmidt-Kovács Bence, a megyei horgászszövetség szakmai igazgatója elmondta, a ponty hazánk egyik legnépszerűbb halfaja. Szívós, erős fajta, mely igazán komoly testsúlyt is elérhet. Bár testsúly kilogrammonként közel 150-200 ezer ikrát rak le, természetes utánpótlása viszonylag kevés, mert a vízszabályozások miatt csökkent a sekély, füves elöntések területe.Sok vízterület - ahol az állomány elsősorban haltelepítésből származik - mentesülhet a pontytilalom alól, amennyiben erre kérvényt nyújt be a halászati hatóságnál. Az intenzív telepítéseknek hála a pontyot horgászaink egyre többször tudják horogra csalni a Komárom Esztergom megyei Duna szakaszon. A KEMHESZ javasolja a horgászoknak, hogy mindig tájékozódjanak az egyes vízterületeken érvényben lévő, saját horgászrendről.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 21:09, hétfő | Helyi

Augusztus végéig tart a Dunakanyar Művészeti Fesztivál

A Dunakanyar kikötőiben augusztus végéig, több mint két hónapon keresztül várják kulturális rendezvények a látogatókat a hétvégéken. közölte közös sajtótájékoztatón Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Em

2021. Június 21. 20:39, hétfő | Helyi

Beszámoló az idei első képviselő-testületi ülésről

Városunk képviselő-testülete közel nyolc hónap szünet után ülhetett össze.

2021. Június 21. 08:26, hétfő | Helyi

Esztergom Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának frissítéséhez várják a lakosság észrevételeit

Az Étv. építésjogi követelményeinek értelmében építési munkát végezni csak a helyi építési szabályzat és szabályozási terv előírásainak megfelelően lehet.

2021. Június 21. 07:35, hétfő | Helyi

Múzeumok Éjszakája – Esztergom, 2021. június 26.

Az elmúlt év kihagyása után, idén újra lesz Múzeumok Éjszakája Esztergomban. A város múzeumai ismét közös szervezésben rendezik meg az évek óta nagy sikernek örvendő eseményt, és 11 helyszínen várják a látogatókat.