Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 29. 04:56, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Tilosban parkolt, majd kéztöréssel fenyegetőzött

Tilosban parkolt, majd kéztöréssel fenyegetőzött

Zaklatás miatti emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészségnek azzal a férfival szemben, aki egy önkormányzati dolgozót kezének eltörésével fenyegetett meg.

A vádirat szerint a sértett az Esztergomhoz közeli település önkormányzatának alkalmazásában áll, mint csoportvezető. Tevékenységei közé tartozik a település utcáinak ellenőrzése, a tiltott helyen parkoló személyek figyelmeztetése. A sértett 2019. november 15-én, pénteken 13 óra 7 perckor észlelte, hogy a település egyik utcájában egy személykocsi a tilosban parkolt – közölte az ügyészség.

A sértett lefényképezte a járművet elölről-hátulról annak érdekében, hogy az autó vezetőjével szemben intézkedést kezdeményezzen. Ekkor a helyszínre érkezett a vádlott, aki a kocsit korábban vezette és azzal parkolt, és megkérdezte a sértettet, hogy miért fényképezte le a kocsiját.

A sértett megkérte a férfit, hogy parkoljon be a közeli parkolóba, aminek a vádlott eleget is tett. Ezt követően a vádlott szólt a sértettnek, hogy törölje a telefonjából a kocsiról készült felvételeket. A sértett nem értette, mit kért tőle a vádlott, ezért anélkül távozott a helyszínről, hogy a képeket a telefonjáról letörölte volna.

Ezért a vádlott fél órán belül ráírt a sértettre, hogy törölje ki a fényképet, amelyet készített. A sértett azonban nem törölte ki, hanem egy nevető smile-t küldött a vádlottnak.

A sértett 2019. november 17-én észlelte, hogy egy nyilvános közösségi alkalmazás csoportjában a vádlott egy nyilvános bejegyzést tett közzé, amelyben félelemkeltési célzattal kezének eltörésével fenyegette meg őt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Korábbi cikkek:

Zokniban sétálgatott egy 32 éves zavart férfi éjjel az utcán Esztergomban

Futva menekült el a balesetet és sérülést is okozó férfi

Két biciklit is lopott a fiatal, elkapták

Huszonkét rendbeli bűncselekmény miatt emelnek vádat egy csaló nővel szemben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.